Et Endüstrisi Prof. Dr. Mustafa Tayar, Prof. Dr. Yalçın Yıldırım  - Kitap
1. Baskı, 
Ağustos 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
575
Barkod:
9786052471739
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
312,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Et Endüstrisi kitabında yer alan bilgiler;
Fermante sucukların kapalı alanlarda olgunlaştırılmasında, tüm et ürünlerinin modern alet ve gereçler kullanılarak üretilmelerinde, modern et parçalama usullerinin yerleşmesinde, ilk defa 'Katkı Maddeleri Yönetmeliği', 'Mezbaha Yönetmeliği', Kombina Yönetmeliği' çıkarılıp, uygulamaya konulmasında önemli yer tutmuştur.
Mezbaha yan ürünlerinin değerlendirilmesi ve et muayenesinin yapılması konusunda da uzun yıllar tek müracaat kitabı olarak hizmet vermiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Et Üretimi– Etin Özellikleri
.
Kesimden Sonra Ette Meydana Gelen Değişmeler
.
Kesim İşlemleri
.
Et Muayenesi–Et Muayenesi Yönünden Önemli Fizyolojik ve Patolojik Değişiklikler Önemli Hastalıklar
.
Et Muayenesi Yönünden Önemli Paraziter Hastalıklar
.
Et Endüstrisinde Kalite–Hijyen ve Sanitasyon
.
Et Muhafaza İlkeleri
.
Et Ürünleri Teknoloijisi
.
Et Endüstrisinde İş Sağlığı ve Güvenliği– Et Endüstrisinde Katkı Maddeleri