Olimpiyatlar İçin Düzlem Geometri Ulusal ve Uluslararası Olimpiyatlar İçin Lokman Gökçe  - Kitap

Olimpiyatlar İçin Düzlem Geometri

Ulusal ve Uluslararası Olimpiyatlar İçin

1. Baskı, 
Mart 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x24
Sayfa:
264
Barkod:
9789756146927
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Üç bölümden oluşan kitabımızda ulaşmak istediğimiz hedef kitle öncelikle, her yaştan geometri severlerdir. Ulusal –Uluslar arası çaptaki matematik yarışmalarında geometri problemleri önemli bir yer tutmaktadır. Bizler de bu tür yarışmalara katılan öğrencilerimiz için bir kaynak kitap oluşturmayı amaçladık.
Ayrıca matematik alanında proje çalışması yapmak isteyen genç ve yetenekli dimağlara, verilen problemleri geliştirip yeni fikirler ortaya koyabilecekleri bir eser sunmak istedik. İlk bölümde bir üçgenin açıortay, kenarortay, yükseklik özellikleri ele alınmıştır. Euler ve Leibnitz’e ait bazı ilginç formüllerin uygulamalarına yer verilmiştir. İkinci bölümde üçgen taşıma problemleri üzerinde durulmuştur.
Ayrıca afin dönüşüm kavramının geometri problemlerine uygulanması anlatılmıştır. Üçüncü bölümde ise noktadaşlık, doğrusallık problemlerinin çözümünde izlenebilecek yollar anlatılmıştır. Homoteti kavramının bu problemlerin çözümünde nasıl kullanılabileceği açıklanmıştır. Tüm bu konular, çeşitli uluslara ait matematik olimpiyatlarında çıkmış zor ve oldukça estetik sorularla daha ilgi çekici hale getirilmiştir. (Tanıtım Bültenin'den)