Mazbut ve Mülhak Vakıflarda Vakfiyeden Doğan Haklara İlişkin Davalar M. Serhat Yener, Kazım Uslu  - Kitap

Mazbut ve Mülhak Vakıflarda Vakfiyeden Doğan Haklara İlişkin Davalar

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
252
Barkod:
9786058750227
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Malum olduğu üzere en büyük Milli servetlerimizden birisi de Türk ve İslam devletleri ile Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurulan ve günümüze kadar intikal eden eski vakıflardır.
Geçmişten gelen bu vakıflarla ilgili düzenlemeler eski hükümlere paralel ve müessesenin özü ve amacına en uygun şekilde 2762 sayılı Vakıflar Kanunu ile pozitif hukukta yerini almış ve ihtilaflar da uzunca bir süre yürürlükte kalmış bu kanun çerçevesinde çözümlenmiştir.
Zamanla içtihatlarla gelişen ve çözüm getirilen konular ile Vakıflar mevzuatının dağınıklığı ve değişen ihtiyaçlarda dikkate alınarak 2008 yılında anılı kanun yerini 5737 sayılı Vakıflar Kanununa bırakmıştır.
Eski vakıfları (mazbut-mülhak) ilgilendiren gerek 2762 sayılı mülga Vakıflar Kanunu gerekse 5737 sayılı Vakıflar Kanunu hükümleri¬nin uygulamada en iyi şekilde anlaşılması ve öncelikle vakıf yararının korunması için kaynak hukuk kitaplarına ihtiyaç bulunduğu tüm hukukçularca kabul gördüğü gibi hukuk fakülteleri müfredatlarında artık Vakıf hukukunun yer alması da zorunludur. Keza bu konuda ihtisas mahkemelerine ihtiyaç olduğu aşikârdır.
Eski Vakıflar konusunda çalışma yapmak, araştırma ve uygulama tecrübesi ve emsal kararlarla destek gerektirmektedir. Bu kitabın faydalı olması dileklerimizle. M. Serhat Yener - Kazım Uslu (Sunuştan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Eski Vakıf Hukukunda Mazbut ve Mülhak Vakıflar İlgili Vakıf Kavramları, Vakıf İntifa Hakları Mazbut ve Mülhak ve Mülhak Vakıflarda Yönetim
.
Vakıf Davalarında HMK İlgili Hükümleri
.
Vakfiyeden Doğan Hakları İlgilendiren Davalar
.
Yargıtay Kararları