Akademik Örgütlerde Çalışan Personelin Çatışma Nedenleri ve Sonuçları Süleyman Demirel Üniversitesi'n de Bir Araştırma Fatih Mehmet Çuhadar  - Kitap

Akademik Örgütlerde Çalışan Personelin Çatışma Nedenleri ve Sonuçları

Süleyman Demirel Üniversitesi'n de Bir Araştırma

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
430
Barkod:
9786052818794
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsanlar birbirleriyle iletişim kuran sosyal bir varlıktır. Çatışma ise, İletişim sürecinde önüne geçmenin pek kolay olmadığı, yöneticilerin vaktini alan bir gerçektir. İncelemeye başlanan bu araştırma eğitim kurumlarında meydana gelen ve örgüt performansını negatif yönde etkileyen her davranışın zaman kaybedilmeden çözülmesi gerektiği ön tezinden yola çıkarak hazırlanmış.
Süleyman Demirel Üniversitesinde yapılan bu araştırma, akademik örgütlerde meydana gelen çatışmalar ve çatışma ortamında yöneticilerin tavırlarına ilişkin değerlendirmeler yaparak, bilime ve eğitim kurumlarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Dört bölümden oluşan bu çalışmanın birinci bölümünde; tanımlamalar yapılarak, çatışmanın yönetimdeki yeri araştırılmış, akademik örgütler hakkında genel bilgiler verilmiş. İkinci bölümünde; çatışmaya neden olan unsurlar, çözüm stratejileri ve bireylere etkileri incelenerek akademik örgütlerde meydana gelmesi muhtemel çatışmalara yer verilmiş. Üçüncü bölüm araştırmaya ayrılmış ve öneriler kısmı ile son bulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)