Avrupa Birliği Sağlık Politikaları ve Sağlık Sistemleri Doç. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım, Doç. Dr. Türkan Yıldırm  - Kitap

Avrupa Birliği Sağlık Politikaları ve Sağlık Sistemleri

3. Baskı, 
Aralık 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
404
Barkod:
9786058458390
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın temel amacı, gerek AB düzeyinde gerekse de bireysel üye ve aday ülkeler nezdinde sağlık ve sağlık hizmetlerine ilişkin planlama, politika, sistem, reform, finansman, yönetim, ekonomi ve mevzuat tartışmalarını sistematik bir çerçevede ortaya koymaktır. Kitap, toplam olarak altı bölümden oluşmaktadır.
Kitabın birinci bölümünde uluslarüstü bir organizasyon olan AB'ye ilişkin genel bilgilere yer verilmektedir.
İkinci bölümde AB'nin sosyal boyutu kapsamında Avrupa sosyal modeli, AB Sosyal Modeli ve AB sosyal politikaları irdelenerek sağlık politikalarının bu bağlamdaki konumu tartışılmaktadır.
Üçüncü bölümde AB sağlık politikaları incelenmektedir.
Dördüncü bölümde AB iç pazarı, serbest dolaşım ve sağlık politikaları ilişkileri konusu ele alınmaktadır.
Beşinci bölümde AB'nin diğer politikaları ve sağlık konusu ele alınmaktadır. Bu bölümde, adı geçen politikaların sağlığı ilgilendiren boyutları ele alınmaktadır.
Altıncı bölümde AB'ye üye ve aday ülkelerin sağlık sistemleri ve politikaları karşılaştırmalı bir çerçevede ele alınmakta ve incelenmektedir.
AB dinamik bir süreç olduğundan, bu çalışmada temelde tarihsel ve mevcut duruma dayalı bir analiz yapılarak AB düzeyindeki ve bireysel ülkelerdeki sağlık ve sağlık politikaları tartışmaları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla bu kitabın, AB'nin ve ülkelerin dinamik yapısı ve bu yapının beraberinde getirdiği hızlı ve sürekli bilgi üretimi süreci gözetilerek değerlendirilmesinde fayda vardır.
(Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslarüstü Bir Organizasyon: Avrupa Birliği
.
Avrupa Birliği'nin Sosyal Boyutu: Avrupa Sosyal Modeli, Avrupa Birliği Sosyal Modeli ve Avrupa Birliği Sosyal Politikaları ve Sağlık
.
Avrupa Birliği, Sağlık ve Sağlık Politikaları
.
Avrupa Birliği İç Pazarı ve Sağlık
.
Avrupa Birliği'nin Diğer Politikaları ve Sağlık: Tüm Politikalarda Sağlık
.
Avrupa Sağlık Sistemleri: Avrupa Birliği'ne Üye ve Aday Ülke Sağlık Sistemlerinin Karşılaştırılması ve İncelenmesi