Uygulamaya Yönelik Yargıtay ve BAM Kararları Işığında Kat Mülkiyeti Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Olcay Göçüm  - Kitap
Uygulamaya Yönelik Yargıtay ve BAM Kararları Işığında

Kat Mülkiyeti Hukuku ve Kentsel Dönüşüm

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1294
Barkod:
9786257277457
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kat mülkiyeti hukuku alanında temel kanun olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu birtakım uyulması gereken zorunlu kuralları düzenlemekle beraber, kat mülkiyetinde, hukukun temel ilkelerinden biri olan sözleşme özgürlüğü ön plandadır. Başka bir ifadeyle, Kanun uyulması zorunlu emredici kuralları belirlemiş ve bunun dışındaki tüm hususları kat maliklerinin onayladığı bir yönetim planı içinde düzenlemelerine imkan tanımıştır. Kat maliklerinin birlikte yaşamlarını doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren ve etkileyen birçok konuyu sözleşme özgürlüğü çerçevesinde yönetim planında düzenleyebilirler. Bu noktada hiç şüphesiz kat mülkiyeti hukuku olarak adlandırdığımız düzenlemelerin önemi daha da artmaktadır.
Kitapta; yargı kararları ışığında, kat mülkiyeti ve kat irtifakının kurulması, ortak yerlerden faydalanma ve oranı, ortak yerlere el atılması ve eski hale iade, kat malikleri kurulu toplantısı ve toplantı zamanı, faydalı ve lüks masraflar ile kat maliklerinin masraflara katılımı, toplu yapılarda ortak yer kullanımı ve toplu yapılarda yönetim planı ve değiştirilmesi başta olmak üzere birçok konuda uygulamaya dönük ayrıntılı açıklamalara ve tartışmalara yer verilmiştir.
Uygulamaya Yönelik Yargıtay ve Bam Kararları Işığında Kat Mülkiyeti Hukuku adlı bu eserin, uygulamanın içinde olan yargıçlar ve avukatlar başta olmak üzere, kat mülkiyeti ve toplu yapı düzeni içinde yaşayan herkesin yararlanabileceği, özellikle kat mülkiyetinden kaynaklı anlaşmazlıkların çözümünde başvurabileceği bir kaynak.