Günde Bir Elma Dr. Joe Schwarcz  - Kitap

Günde Bir Elma

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
296
Barkod:
9786055056018
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dr Schwarcz öncelikle yediklerimizin sağlığımıza etkisini anlamak için domatesin, soyanın ve brokolinin içinde ne olduğuna ve bir yiyeceğin içindeki yüzlerce kimyasalın vücudumuza girdiğinde nasıl tepki verdiğine bakıyor. Ardından elimizdeki yiyecekleri nasıl idare ettiğimizi araştırıyor, yiyeceklerimizdeki katkı maddelerinin detayına iniyor; belli birtakım yiyeceklere içindeki bakterilerden nasıl bir çıkarımız olduğunu anlatıyor.
Atık maddelerle ilgili kafa karışıklıklarını gideriyor, tarım ilacı kalıntılarından antibiyotiklerden geri kalanları ve pişirme gereçlerindeki ürkütücü trans yağlarını inceliyor. Bütün bunların yanında popüler diyetlerdeki kalori ve ağırlık bilimine kapsamlı bir bakış atıyor.
GÜNDE BİR ELMA kitabında besin kimyasıyla ilgili derin bilgisini günümüz yiyecekleri hakkındaki yanlış bilinenlere, efsanelere, eğilimlere ve sorulara uygulayıp çıkan sonucu alametifarikası olan neşeli üslubuyla mayalıyor. En sonunda, yemeğimizden bir ısırık aldığımızda vücudumuzda gerçekleşen bilim mucizelerinin eğlenceli bir anlatımı çıkıyor karşımıza.
Kitapla İlgili Kategoriler