Gıdaların Özelliği ve Yiyecek Hazırlama – I Doç. Dr. Saime Küçükkömürler  - Kitap

Gıdaların Özelliği ve Yiyecek Hazırlama – I

1. Baskı, 
Ağustos 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
292
Barkod:
9786052412466
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek içecek hizmetleri, gıda ve beslenme, aşçılık, besin teknolojisi, beslenme ve diyet vb. alanlarda yiyecek hazırlama uygulamalarına farklı bir bakış açısı kazandırmak amacı ile hazırlanmış.
Yiyecek hazırlama uygulamaları sırasında gıdaların bileşiminde birçok fiziksel, kimyasal, fiziko-kimyasal değişimler gerçekleşmektedir. Bu nedenle bu kitapta, yiyecek hazırlama uygulamaları açısından gıdaların özelliği ve yiyecek hazırlama sürecindeki değişimler bilimsel yönleri ile tanımlanmaya çalışılmış. Bu açıdan bu kitap, yiyecek hazırlama uygulamaları ile ilgili çalışmalar yapanlara temel oluşturabilecek özelliktedir. Bundan sonraki kitaplarda, yiyecek hazırlama uygulamalarına etki eden diğer bilimsel etmenlere yer verilmeye çalışılacaktır.
(Tanıtım Bülteninden)