Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin E– Beyan Uygulamalarındaki Mesleki Sorumlulukları Eda Kaya  - Kitap

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin E– Beyan Uygulamalarındaki Mesleki Sorumlulukları

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
220
Barkod:
9786053150695
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
375,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin E-Beyan Uygulamalarındaki Mesleki Sorumlulukları konulu çalışmada, 3568 sayılı kanuna göre unvan almış meslek mensupları ve 213 sayılı VUK'a göre SMMM ve YMM'lerin sorumlulukları, ilgili yasalar, genel tebliğler ve yönetmelikler gibi ikincil mevzuatlar kapsamında incelenmeye çalışılmıştır.
3568 sayılı yasaya göre unvan almış serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler esasında yarı kamusal bir görevi ifa etmektedirler. Muhasebecilik ve mali müşavirlik bir sorumluluk mesleğidir. Meslek mensupları da Devlet'e hizmet sundukları gerçek ve tüzel kişilere, bunlarla ilişkili üçüncü şahıslara karşı sorumlulukları bulunmaktadır. 3568 sayılı kanunun 2. Maddesinde SMMM'lerin yetkileri belirlenmiş ancak, mali sorumluluklarına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmadığından bu eksiklik 213 sayılı VUK mük. md.227 hükmü ile giderilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Hukuku İlişkisi ve Vergi Sorumluluğu
.
Vergi Beyannamelerinin İdareye E–Beyan Olarak Verilmesinin Vergi Hukukunda Yeri
.
SMMM ve YMM'lerin Sorumluluklarının Değerlendirilmesi
.
Meslek Hukuku ve Mali Müşavirlerin Karşılaştıkları Sorunlar