Kriz Disiplinlerarası Bir İnceleme Serpil Ağcakaya, Bilge Afşar, Süleyman Öğrekçi  - Kitap

Kriz

Disiplinlerarası Bir İnceleme

1. Baskı, 
Temmuz 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
446
Barkod:
9786053273394
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
240,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde ekonomik yaklaşımlar kriz olgusunu açıklarken diğer bilim dallarından destek ve yardım almaktadır. Kapitalizmin dünya boyutunda yaşadığı ilk büyük kriz olan 1929 Ekonomik Buhranı ile birlikte artık devletler sadece kendi krizini yaşayamaz hale gelmiştir. Özellikle beşeri teorilerin ortaya konması ile birlikte eğitim, sağlık, yerel yönetimler, maliye, psikoloji, işletme v.b. birçok alanda ekonomik krizin etkileri daha net tartışılabilir hale gelmiş ve bu bir gereklilik olarak karşımıza çıkmıştır. Bu gereklilik çalışmanın konu ve içerik seçimlerini belirlemiştir. Ekonomik krizin multidisipliner çalışmalar çerçevesinde incelendiği bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde, iktisadi krizler tarihsel bir süreç içinde ele alınmış ve 2008 krizinin tarihin son krizi olmadığı tespiti ortaya çıkmıştır.
İkinci bölümde, krizlerin kapsamı ve diğer alanlara etkisi irdelenmiştir. Böylelikle krizlerin birçok disiplinle etkileşiminin sonuçları değerlendirilmiştir.
Üçüncü bölümde, "Kriz Yönetimi ve Uygulanan Politikalar" başlığı altında; kriz yönetimi ve mali politikaların etkinliği ile küresel krizlerin Türkiye'ye etkileri tartışılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İktisadi Krizlere Genel Bir Bakış
.
Krizlerin Kapsamı ve Etkisi
.
Kriz Yönetimi ve Uygulanan Politikalar