Denetim Vergi Tekniği ve Revizyonu Komisyon  - Kitap

Denetim

Vergi Tekniği ve Revizyonu

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
1118
Barkod:
9786059146593
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap uygulamada karşılaşılan güncel ve yaygın sorunlara değinilen "36" adet örnek vergi tekniği ve revizyonu sorusu ile bunların detaylı açıklamalarını, muhasebe kayıtlarını ve yeniden düzenlenmiş vergi beyannamelerini, 6183 sayılı Kanun ile ilgili uygulama örneklerini içermektedir.
Bu haliyle eserde yer alan sorular; işletmelerde randıman, değerleme, istisnalar, indirimler, ticari kardan mali kara geçiş, transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı vb. gibi gerek güncel, gerekse uygulamada çokça karşılaşılan hususlarda vergi tekniği ve revizyonu pratiği yapma imkanı sağlamaktadır.
Eser; vergi mevzuatı ile ilgili mesleki yeterlik sınavlarına, Yeminli Mali Müşavirlik sınavlarına ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına hazırlanan kişilerin başvurabilecekleri temel bir kaynak niteliğindedir.
Diğer taraftan eser; denetim elemanlarının, yeminli mali müşavirlerin, serbest muhasebeci mali müşavirlerin ve diğer uygulayıcıların karşılaşabilecekleri çok sayıda soruna ilişkin alternatif bakış açıları ortaya koymakta ve bu konulara ilişkin idari görüşlere ve yargı kararlarına yer vermektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Tekniği
.
Vergi Revizyonu