Meslek Etiği Kavramları Dr. Selçuk Atak, Doç. Dr. Serdar Kenan Gül  - Kitap

Meslek Etiği Kavramları

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
568
Barkod:
9786051463841
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Doğru ve yanlış davranışın ilkesi olan etik, günümüzde her türlü davranışın, eylemin bilgisi ve temeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Meslek etiği ise, bir meslekle ilgili neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyen, o meslekle ilgili birtakım davranış kuralları oluşturan ve mesleğe mensup kişilerin bu davranış kurallarına uymasını zorunlu kılan, uymayanları meslekten çıkaran, hizmet ideallerini koruyan ilkeler bütünüdür. Bu anlamda her mesleğin kendine özgü etik ilkeleri vardır.
Dünyada ve Türkiye’de bu alanda ve bu kapsamda yayımlanmış ilk eser olan Meslek Etiği Kavramları isimli bu kitapta 26 meslek etiği kavramı ve etik üzerine 1 araştırma, detaylı olarak ele alınarak açıklanmaktadır. Bunlar; adalet-yargı, adli bilimler, bankacılık, bilim, bilimsel yayın, bilişim, çevre, eğitim, göç-sınır işlemleri, halkla ilişkiler, iletişim, insan kaynakları, istihbarat, kadın sağlığı, kamu politikası, kamu yönetimi, liderlik, medya, mentorluk & koçluk etiği, polis, sosyal bilimler, spor, suç soruşturması, terörizm, tıp ve trafik etiğidir. Kitaptaki tek araştırma ise polis etiği üzerinedir.
Meslek etiği kavramlarıyla ilgili bir kitap çalışması yapma fikri, bu alanda yazılmış kapsamlı bir kitabın olmaması ve etik üzerine çalışan insanların, meslek etikleriyle ilgili sadece genel etik ilkeleri değil; fakat aynı zamanda her bir meslekle ilgili özel etik bilgiye de sahip olmasının faydalı olacağı düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte, ilgili meslekte çalışanlar sadece kendi meslek etik ilkelerini öğrenmekle kalmayacak, başka meslek etik ilkelerini de inceleyerek, kendi meslekleriyle ilgili etik düşünceleri ileri boyutlara taşıyabileceklerdir.
Eser, ilgili mesleğin hizmet içi eğitimlerinde ve etik eğitimlerinde başvurulacak bir kaynak olacak olmasının yanında, üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde etik alanında çalışma yapan öğrenci ve akademisyenler için de temel kaynak olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Adalet Etiği: Yargıç ve Savcıların Suç ve Sapma Davranışlarının Gözetim ve Denetimi
.
Adli Bilim Etiği
.
Bilim Etiği
.
Bilimsel Yayın Etiği
.
Bilişim Etiği
.
Çevre Etiği
.
Eğitim Etiği
.
Göç ve Sınır Etiği
.
Halkla İlişkiler ve Etik
.
İletişim Etiği
.
İnsan Kaynakları Yönetiminde Etik
.
İstihbarat Etiği
.
Kadın Sağlığı ve Etik
.
Kamu Politikası Etiği ve Etik Politika Analizi
.
Kamu Yönetimi Etiği
.
Liderlik Etiği
.
Medya Etiği
.
Mentorluk & Koçluk Etiği
.
Polis Meslek Etiği
.
Polis Etiği Üzerine Bir Araştırma: Polis Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Meslek Etiği Algılarının İncelenmesi
.
Sosyal Bilimlerde Araştırma Etiği
.
Spor Etiği
.
Suç Soruşturması Etiği
.
Terörizmle Mücadele Etiği
.
Tıp Etiği
.
Trafik Etiği: Trafik Güvenliğinin Bireysel ve Kurumsal Etik Bağlamında İncelenmesi