Zaman Serileri Analizi Doç. Dr. Hilal Yıldız Bozkurt  - Kitap

Zaman Serileri Analizi

2. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
258
Barkod:
9786055048143
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Birçok bilim dalında ele alınan konuya ilişkin olarak değişken tanımlamalarının yapılması, bu değişkenler arasındaki ilişkilerin analizi ve geleceğe yönelik tahminlerin yapılması önemlidir. İstatistik ve ekonometri teknikleri, bu amaca yönelik olarak kullanılan yöntemleri içerir.
Ekonometri literatüründe son yıllarda geniş yer tutmaya başlayan "Zaman Serileri Analizinde temel yaklaşım, serinin geçmişte gösterdiği seyre dayanarak, gelecekte alabileceği değerleri öngörmektir. Serinin zaman içinde gösterdiği tavrı belirleyerek gelecekte göstereceği davranışı izlemek mümkündür. Bu nedenle Zaman Serileri Analizi, başta iktisat olmak üzere işletme, finans, bankacılık, mühendislik, meteoroloji gibi bilimin birçok alanında yapılan analizlere ışık tutmaktadır.
Zaman serileri alanında yazılmış bu kitapta, öncelikle temel kavramlar verildikten sonra, tek denklemli ve çok denklemli zaman serisi teknikleri ele alınmıştır. Ayrıca teorik konuların daha rahat anlaşılabilmesi ve söz konusu alanda analiz yapacak araştırmacılara bir fikir vermesi açısından kitabın son bölümü uygulamalara ayrılmıştır. Uygulama bölümü öğrencilerimden gelen istek üzerine Eviews uygulama adımları eşliğinde ele alınmıştır.