Hukuka Giriş Dr. Gülgün Ildır  - Kitap

Hukuka Giriş

3. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
172
Barkod:
9786055187071
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, sosyal bilimler alanında eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarına yönelik olarak ve "genel hukuk bilgisi", "hukuka giriş", "hukukun temel kavramları", "temel hukuk" adlarıyla okutulan dersler için hazırlanmıştır.
Sosyal bilimler alanında, eğitim alan hukuk fakültesi dışındaki öğrenciler için, bu ders zorunlu olmakla beraber, doğrudan mesleki derslerden değildir. Kitap hazırlanırken, on yılı aşkın süredir, hukuk fakülteleri dışında sosyal bilimler alanında, temel hukuk dersi anlatan bir öğretim elemanı olarak edindiğim deneyimlerden hareketle konular; dil bakımından kolay iletişimi sağlayacak şekilde ve anlaşılır örneklerle açıklanmaya çalışılmıştır.
Sosyal bilimler alanındaki öğrencinin seçeceği mesleğinde çeşitli hukuki konularla karşılaşacağı ihtimali ve doğru hukuki bakış açısı kazanması bu kitabın birinci amacıdır. Dersin bir diğer amacı, öğrenimi süresince, öğrencinin alması gereken diğer hukuk derslerini doğru ve kolay algılamasıdır. Bu amaç, ticaret hukuku, sigorta hukuku, borçlar hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku, eşya hukuku, medeni hukuk, icra iflas hukuku, tüketici hukuku, gayrimenkul mevzuatı gibi diğer mesleğe yönelik hukuk derslerine, hukukun temel kavramlarının yardımcı olmasıdır. Son olarak öğrencinin, kamu personeli seçme sınavında da başarılı olmasına yetecek temel bilgilere yer verilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplumsal İlişkiler ve Hukuk
.
Hukukun Kollara Ayrılışı
.
Hak Kavramı
.
Hak Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler