Güncel Yasal Düzenlemeler ve Yargıtay İçtihatlarına Göre Kıymetli Evrakın Zayi Olması ve İptali Umur Karakaya  - Kitap
Güncel Yasal Düzenlemeler ve Yargıtay İçtihatlarına Göre

Kıymetli Evrakın Zayi Olması ve İptali

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
168
Barkod:
9786051464961
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ticari yaşamda sürat ve güvenin tesis edilmesinde önemli rol oynayan çek ve bono gibi kambiyo senetlerinin çalınması kaybolması, tanınamaz hale gelmesi, yanması, yırtılması gibi ihtimallerde senedin kıymetli evrak vasfını sürdürüp sürdüremeyeceği, senet olmaksızın borçluya karşı hakkın nasıl ve ne şekilde ileri sürülebileceği, senet zayi davası esnasında başkası tarafından ibraz edildiğinde nasıl bir yol izleneceği yönündeki meselelere gerek doktrin gerekse de uygulamadaki görüşler ışığında değinilerek kanaatimizce olması gereken çözüm yolları aktarılmaya çalışılmıştır.
Çalışmamızda, özellikle mesleğe yeni başlayan hâkim ve avukat meslektaşlarımıza yol gösterici olabilmesi bakımından yeri geldikçe dipnotlarla uygulama örneklerine atıf yapılmış, kitabın en arkasında da dava dilekçesi, tensip tutanağı, müzekkere, gazete ilan metni, zayi davalarına ilişkin gerekçeli karar ve hüküm örneklerine yer verilmiştir.
Piyasadaki birçok uygulama kitaplarında yapıldığı gibi Yargıtay içtihatlarını metine aynen alarak okuyucuyu yoracak şekilde sayfa sayısını arttırmak yerine konunun özü metinde aktarılmış olup konuya dair Yargıtay içtihatlarının ilgili kısımları dipnotlarda belirtilmiştir. Böylece, konunun bütünlüğü de bozulmadan verilmek istenen, okuyucuya aktarılmaya çalışılmıştır.
Yeri geldikçe çalışmamızda, uygulamalarını hatalı bulduğumuz bazı Yargıtay içtihatları da ele alınmak suretiyle katılmadığımız yönleri üzerinde durularak olması gereken çözüm yolları kendi kanaatimizce açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Zayi Kavramı
.
Önleyici Tedbir Kararı ve Sonuçları
.
Kıymetli Evrakın İptali ve Şartları
.
Davanın Açılması
.
Görevli Mahkeme Sorunu
.
Usule İlişkin Meseleler
.
İptal Davasının Sonuçları
.
İstirdat Davası
.
Dilekçe, Tensip, İlan ve Karar Örnekleri