Türk Vergi Sisteminde Cezai Yaptırımların Etkinliği Dr. Memduh Aslan  - Kitap

Türk Vergi Sisteminde Cezai Yaptırımların Etkinliği

1. Baskı, 
Ekim 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
380
Barkod:
9789944719223
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
380,00
İndirimli (%77):
89,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Cezai yaptırımların etkin olmadığı bir düzende, vergiye gönüllü uyum sağlayan mükellefler haksızlığa uğradıklarını düşünerek vergiye uyumdan vazgeçebileceklerdir. Sürekli artan ihtiyaçları karşılamak üzere yeni kaynak arayışında olan Türkiye açısından da mevcut sistemin etkinliği diğer ülkelerdeki gibi çok önemlidir. Bu nedenle Türk Vergi Sisteminde uygulanan cezai yaptırımların etkinliği incelemeye alınmıştır.
Çalışmanın birinci bölümünde, Türk Vergi Sistemi içerisinde yer alan cezai yaptırımların teorik değerlendirmesine yer verilmiştir. İkinci bölümde vergi sisteminde yer alan önlemlerin uygulamalarına yer verilerek ceza sistemi içindeki etkileri değerlendirilmiş ve örnek ülke olarak ABD vergi ceza sisteminde yer alan cezalara ilişkin bilgi ve verilere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde ise bu etkinlik alan araştırması yapılarak belirginleştirilmiştir. Sonuç bölümünde vergi ceza sisteminin daha etkin ve adil işleyebilmesi için ek önlem ve uygulama önerilerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Suçu ve Vergi Cezaları
.
Cezai Yaptırımların Uygulanması
.
Meslek Mensuplarının Vergi Kural ve Cezalarının Mükellef Davranışları Üzerindeki Etkisi Konusundaki Gözlemleri: Bir Uygulama