Dış Ticaret & Gümrük & Kambiyo İşlemleri ve Uygulaması Gökhan Terzi  - Kitap

Dış Ticaret & Gümrük & Kambiyo İşlemleri ve Uygulaması

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
247
Barkod:
9786056488337
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Eser ile dış ticaret, gümrük ve kambiyo konuları birlikte ele alınarak dış ticaret işlemleri bütünsel açıdan değerlendirilmiş.
Dış ticaret, gümrük ve kambiyo işlemleri çok geniş, teknik, detaylı ve zaman içerisinde sürekli değişken bir mevzuata sahip bulunmaktadır. Bu çerçevede, kitap herkesin anlayacağı bir perspektif ile hazırlanmış, genel ve öz bilgiden uzaklaşılmaması açısından detaylı anlatımlardan kaçınılmıştır. Bu nedenle eser öncelikli olarak; üniversitelerin uluslararası ticaret, gümrük, dış ticaret, lojistik gibi bölümlerinde yer alan ilgili dersler için temel kaynak olarak öngörülmüş, bunun yanında Gümrük Müşavirliği, Gümrük Müşavir Yardımcılığı, Yeminli Mali Müşavirlik gibi bir kısım mesleki sınavlar ile gümrük ve dış ticaret alanında çalışan kamu ve özel sektör çalışanları bakımından da başvurulacak esaslı bir kaynak olarak düşünülmüş.
Kitabın hazırlanmasında genel olarak; dış ticaret, gümrük ve kambiyo mevzuatına ilişkin Kanun, Yönetmelik, Karar, Tebliğ ve ilgili diğer düzenleyici işlemlerden yararlanılmış, bunun yanında bu alandaki eserlerden de istifade edilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dış Ticaret İşlemleri ve Uygulaması
.
Gümrük İşlemleri ve Uygulaması
.
Kambiyo İşlemleri ve Uygulaması
.
Dış Ticaret, Gümrük ve Kambiyo Belgeleri