KPDS – ÜDS İpuçlarıyla Paragraf Çözümleri A. Nejat Alperen  - Kitap

KPDS – ÜDS İpuçlarıyla Paragraf Çözümleri

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
480
Barkod:
9786058686236
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın bu baskıda ÜDS, KPDS, ÜDS Sosyal- Fen-Sağlık, paragrafları bu sınavlarda yapılan son değişiklikler ışığında güncellenmiştir. Bu baskıda paragrafların çevirileri cümle cümle olarak parçaların hemen altında verilmiştir. Ayrıca parçaların dinleme CD si de hazırlanmıştır. Böylece Dinle-Çöz tekniğini de gerçekleştirmiş olacağız.
Sınavlarda kelime dışında paragraf bilgisi önemli bir noktadır. Eğer en çok bu bölümden kaçırıyorsanız paragraf bilgisi ve ipuçları konusunda bilmediğiniz noktalar var demektir. Paragraf sorularını çözmek için hem kelime hem de çok konuda, fazla soru çözmeniz gerekir. Bu kitap paragraf tekniklerini, ipuçlarını, çözümlü örnekleri verdikten sonra her konuda yüzlerce soru ve ipucu desteğini içermektedir.
Paragraf bilgisi önemlidir. Sınav bizden kompozisyon bilgimizin olup olmadığını sorgulamaktadır. Eğer daha önce yazma, paragraf bilgisi gibi teknik dersler almadıysak, paragraftan makaleye giden yazılar yazmadıysak bu bölüm bizim için en zor bölüm olacaktır. Paragraf sorularının örneğin ÜDS deki oranı % 42,5 dir. Yani sadece okuma soruları değildir. 4 tip paragraf sorusunu kapsar, (cloze test, anlam bozan, Paragraf tamamlama ve Okuduğunu anlama)
Bu kitapta da bir farklılık olarak soruların açıklamalı çözümlerini kitabın arkasına koymayarak zaman ve emek israfına yol açmaktan kaçınmaya çalıştım. Soruların açıklamalarını hemen yanında vererek bir ders çalışma ortamını vermeyi amaçladım. Bu kitap ayrıca bir çeviri kaynağı olarak da değerlendirilebilir.