İş Yaşamında Duygular ve Kişilerarası İlişkiler Tarık Solmuş  - Kitap

İş Yaşamında Duygular ve Kişilerarası İlişkiler

1. Baskı, 
Haziran 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
237
Barkod:
9789752953703
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitap, İnsan Kaynakları Yönetimi, Endüstri–Örgüt Psikolojisi ve Örgütsel Davranış disiplinleri çerçevesinde, bireylerin, iş yaşamlarına özgü davranış örüntülerini incelemek, bu örüntüleri tanıtmak ve sorunlara çözüm önerileri üretebilmek amacıyla hazırlanmıştır.
Bu kitap, ekonomik dalgalanmaların, çarpıcı ve hızlı teknolojik gelişmelerin ve yoğun rekabet ortamının yarattığı “tüketici” iş kültürünün artmasıyla birlikte, insanın, yalnızca iş yapan bir makine olarak algılandığı günümüzde, sektörü, pozisyonu ve statüsü ne olursa olsun tüm çalışanların istekleri, beklentileri, hayalleri ve umutları olabileceği gerçeğine dikkat çekebilmek amacıyla yazılmıştır.
Çalışma, temel olarak, bilimsel bilgi ve bulgulara dayanan akademik bir üründür. Ancak, çalışmamın, yalnızca üniversite öğrencilerine yönelik bir ders kitabı olarak değil, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında uzman ya da yönetici olarak çalışan profesyonellerin iş ortamlarındaki uygulamalarında yararlanabilecekleri küçük bir rehber kitapçık olma amacını da taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bebekliğimiz ve İş Yaşamımız İş Yaşamına Analitik–Gelişimsel Bir Yaklaşım
.
İş Yaşamında Romantik İlişkiler ve Aşk
.
İş Yaşamında Öfke ve Saldırganlık
.
Çatışma Yönetimi
.
Stres ve Tükenmişlik
.
İletişim, Örgütsel İletişim ve Personel Seçim Mülakatları
.
Motivasyon ve Ödüllendirme
.
İş Doyumu ve Örgütsel Bağlılık