Türk Sosyal Tazmin Hukuku (Gazi ve Şehit Mevzuatı) Prof. Dr. Ali Nazım Sözer  - Kitap

Türk Sosyal Tazmin Hukuku

(Gazi ve Şehit Mevzuatı)

1. Baskı, 
Aralık 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
300
Barkod:
9786052428665
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
229,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği üzere sosyal hukuk sosyal sigortalar, sosyal tazmin, sosyal hizmet, sosyal yardım ve sosyal teşvik alanlarından meydana gelmektedir. Sosyal hukukun yoksunlara ve yoksullara koruma sağlayan bu alt dalları, kapsama giren kişilere, gerekli koşullara sahip olduklarında, aynı anda uygulanabilmektedir. Örneğin, sosyal yardım alan bir kişi sosyal hizmetlerden de yararlanabilmektedir. Ayni durum sosyal tazmin hakkına sahip olan kişiler için de geçerlidir. Nitekim, ilgili kanun hükümleri gereği olarak, bazı sosyal tazmin alacaklılarının hem sosyal sigortaların hem de sosyal tazmine ilişkin düzenlemelerin kapsamında olması mümkündür. Yakın bağlantısına rağmen örneğin vazife malullüğü, vazifede ölüm, harp malullüğü, harpte ölüm gibi konular -sosyal sigorta hukukunu ilgilendirdiğin için- bu çalışmada kapsama alınmamıştır. Değinilen duruma karşın, gerektiğinde belirtilen alt dallar arasında var olan bağlantı açıklanmaya çalışılmıştır.
Çalışmada sosyal tazmin ile ilgili kanunlar ele alındığında temel düzenlemenin 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun olduğu saptanmıştır. Çünkü, konuya ilişkin olarak daha sonra çıkarılan birçok kanun bu metne yollama yapmaktadır. Söz konusu nedenle, 2330 SK. bahsinde yapılan açıklamalar önemli ölçüde diğer sosyal tazmin normlarını da ilgilendirmektedir.
Sosyal Hukuku ve İdare Hukukunu ilgilendiren sosyal tazmin konusu üzerinde öğretide yeterli çalışma yapılmamıştır. Değinilen sebeple, eserde daha ziyade ilgili mevzuat ele alınıp irdelenmeye çalışılmış, ayrıca elde edilebilen bazı yargı kararlarından yararlanılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar ve Sosyal Tazmine Yönelik İdari Yapı
.
Kamu Görevlilerine Yönelik Sosyal Tazmin
.
Askerlere Yönelik Sosyal Tazmin
.
Sivillere Yönelik Sosyal Tazmin
.
Sosyal Tazmine İlişkin Diğer Bazı Hususlar
Kitapla İlgili Kategoriler