Oracle SQL Analitik SQL ve PL/SQL Fahrettin Ateş, Orhan Eripek, Özgür Umut Vurgun  - Kitap

Oracle SQL Analitik SQL ve PL/SQL

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9786059129374
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkçe yazılmış ilk SQL, Analitik SQL ve PL/SQL kitabının birinci bölümünde SQL dili hakkında bilgi vermekle beraber örnekleri denemek için gerekli olan programların konfigürasyonu hakkında da geniş bilgi veriliyor. Daha sonraki bölümlere doğru basit SQL deyimlerinden başlayarak SQL dilinde fonksiyonlar, join’ler, DML deyimleri ve kullanıcı yönetimi gibi konular ele alınıyor. Aynı zamanda table, synonym, view, index ve sequence gibi veritabanı nesnelerine ait çok sayıda farklı örnekleri ele alan yazarlar, birçok kitapta az rastlanan ancak günlük hayatta çok kullanılan “SQL dili ile raporlama” bölümünde birçok kişinin bilmediği farklı raporlama metotlarından bahsediyorlar.
Kitabın esas bölümünü teşkil eden PL/SQL programlama dili hakkında olan Bölüm II farklı alt bölümlerden oluşup bu dil hakkında çok geniş bilgileri kapsar. İlk bölümde PL/SQL dilinin yapısı hakkında geniş bilgi veren yazarlar daha sonraki bölümlere doğru data tipleri, döngüler, trigger’lar, cursor’ler ve exception’ler hakkında geniş bilgi vererek basitten zora doğru farklı örneklerle her konuyu ele alıyor.
Son bölümde ise, birçok uzman developer’ın dahi anlamakta zorlandığı analitik fonksiyonlar ele alınıyor. Bölüm boyunca hiyerarşik sorgular ve regular expression’lar incelenip farklı örneklerle bu tip sorguların ve expression’ların çalışması açıklanıyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
SQL Nedir ?
.
SQL’de Fonksiyonlar
.
SQL DML (Data Manipulation Language)
.
Kullanıcı Yönetimi
.
Analitik Fonksiyonlar
.
Hiyerarşik Sorgular
.
Regular Expression
.
PL–SQL
.
PL–SQL Veri Tipleri ve Değişkenler
.
Trigger Kullanımı
.
İmleç (Cursor)
.
Aykırı Durumlar (Exception Handling)