Eğlenceli Kostümler Gülay Aydın  - Kitap

Eğlenceli Kostümler

3. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
94
Barkod:
9786055472184
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır. 0–6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0–4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.
Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar. Araştırmalar; gelişim özelliklerini, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, yaratıcı yönlerin ortaya çıkarıldığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir Okul Öncesi Eğitim Programı'na katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal – duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını göstermiştir.
Erken çocukluk eğitimi insan gelişiminin başlangıç noktasıdır. Okul öncesi eğitim, çocukların ve ülkemiz insanının uzun vadede daha üretken daha yaratıcı sorun çözmede daha yetkin olmasının sağlar.
Okul öncesi dönem çocukların kavramları öğrendiği ve anlamlandırdığı bir süreçtir. Bu süreçte çocuklar yaşadığı dünyayı ve bu dünyada yer alan kavramları dili kullanarak anlamlaştırırlar. Böylece çocuklar oluşturduğu kavramsal düşünmeyi sözel düşünceye dönüştürürler. Çocuklar kendi yaptıkları etkinlikler üzerinde yaratıcı kavramları daha rahat öğrenirler. Bu nedenle yaratıcı sanat etkinlikleri çocukların kavramları öğrenmesi ve öğrendiği kavramları sözel düşünceye aktarmalarında bir laboratuar gibidir.
Kitapta yer alan etkinlik örüntüleri denenmiş ve sonradan geliştirilmiş eğitim örüntülerinden oluşmaktadır.