Osmanlı Ardıl Devletlerinin Siyasal Sistemleri  Cilt – I Dr. Abdurrahman Tekin, Arş. Gör. Ömer Temel, Dr. İlyas Fırat Cengiz  - Kitap

Osmanlı Ardıl Devletlerinin Siyasal Sistemleri

Cilt – I

2. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
640
Barkod:
9786053009955
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
432,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Gabriel A. Almond'un tanımlamasından hareketle "siyasi sistem" kavramından; yasama, yürütme, yargı, siyasi partiler, baskı grupları gibi yapıların anlaşılması gerektiği zikredilebilir. Bu eserin muhtevası bu tanımlamadan hareketle belirlendiği için kitabın başlığında "siyasi sistem" kavramı kullanılmış.
Literatürde zikredilen eksikliklerin giderilmesi açısından, güncellenen bilgiler ışığında ülkelerin siyasi sistemlerinin yeniden kaleme alınması ihtiyacı doğmuştur. Bu bağlamda, bu kitapta belirlenen başlıklar ile ülkelerin adeta künyesi çıkarılmaya çalışılmış ve detaylıca incelemeler yapılmış. Ancak Dünyadaki ülke sayılarının 200'ü geçmesi, "bu kitaptaki gibi detaylı planlanan ülke incelemelerinin" tek bir kitapta bir araya gelmesini engeller bir unsur olmuştur. Bu sebeple, uzun soluklu olması planlanan bu projenin ilk ayağının, bir coğrafi bölge belirlenerek bölümlere ayrılması gereği doğmuştur. Bu coğrafi bölge, Osmanlı hinterlandı olarak belirlenmiş.
Osmanlı ardıl devletlerinin sayısının fazla olması ve her bir ülkenin detaylıca incelenmiş olması sebebiyle oldukça hacimli olan bu eser iki cilt olarak planlanmış. Birinci cilt içerisinde yer alan ülkelerin belirlenmesinde her ne kadar Türkiye bir esas hat olarak belirlenmiş ve kuzeyinde bulunan ülkeler seçilmiş olsa da Kıbrıs Adasındaki devletler de bu cilt içerisinde incelenmiş. İkinci ciltte ise Türkiye'nin güneyinde kalan Kuzey Afrika ile Orta Doğu'daki Osmanlı ardıl devletlerinin incelenmesi planlanmış.
(Önsözden)