Kamu Yönetiminde Denetim ve Ombudsmanlık Dünya ve Türkiye Uygulamaları Prof. Dr. Bekir Parlak, Doç. Dr. Kadir Caner Doğan  - Kitap
Kamu Yönetiminde

Denetim ve Ombudsmanlık

Dünya ve Türkiye Uygulamaları

2. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
544
Barkod:
9786053272243
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
360,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın amacı, dünyada ombudsmanlık kurumunun benimsenmesinde ve yayılmasında etkili olmuş olan farklı dünya devletlerinin uygulama deneyimlerinden yararlanılarak Türkiye'de ombudsmanlık kurumunun uygulanabilirliğini, Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık)'nda yapılacak bir alan araştırması ile analiz etmektir.
Bu bağlamda çalışmada, farklı ülkelerin ombudsmanlık kurumu uygulamaları sistemli bir şekilde karşılaştırılacak ve Türkiye için karşılaştırma başlıklarına ilişkin karşılaştırma kriterleri oluşturulacaktır. Bu çerçevede farklı ülke örnekleri karşılaştırma bilgilerinden ve alan araştırmasından elde edilecek verilerle Türkiye için ombudsmanlık kurumunun uygulanabilirliğine ve yapısal ve işlevsel yönlerine yönelik öneriler yapılması planlanmaktadır.
Bu çalışma, alan araştırması verilerine dayandığı için Türkiye'de ombudsmanlık kurumunun uygulanabilirliğini oldukça etkili bir biçimde tespit edecek potansiyele sahiptir. Bu şekilde de çalışma, dünya devletleri arasında Türkiye'nin yerini belli edecek bir özellik de taşımaktadır.
Kitabın, bu İkinci baskısında bu bilgiler ışığında önemli güncellemeler yapılmış ve özellikle Türkiye'de meydana gelen hükümet sistemi değişikliği bağlamında yeni bilgiler kitaba eklenmiş. Dolayısıyla Türk kamu yönetiminde önemli dönüşümlere yol açan sistem ve ombudsmanlık arasında bağ kurulmaya gayret gösterilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Yönetiminde Denetim
.
Ombudsmanlık Kurumu
.
Seçilmiş Ülkelerde Ombudsmanlık Kurumu Uygulamaları ve Karşılaştırılması
.
Türkiye'de Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık)
.
Türkiye'de Kamu Denetçiliği Kurumu'nun(Ombudsmanlığın) Uygulanabilirliğine İlişkin Alan Araştırması: Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu(Türkiye Ombudsmanlık Kurumu)