İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Geçerli Nedenle Feshi ve Sonuçları Etem Kara  - Kitap

İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Geçerli Nedenle Feshi ve Sonuçları

3. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9789756068885
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"İş Sözleşmesinin İşveren Tarafından Geçerli Nedenle Feshi ve Sonuçları" adlı kitabımızın ikinci baskısının da kısa sürede tükenmesi ve okuyucularımızın yoğun ilgisi karşısında, kitabın üçüncü baskısını da yapmak gerekli hale gelmiştir.
Daha önceki baskılarda dile getiren sorunların çözümüne ilişkin herhangi bir adım atılmamış olması, Yargıtay'ında bu konulara ilişkin olarak olay kararlan haricinde istikrar kazanmış ilke kararlarının mevcut olmaması nedeniyle kitabın tıpkı basımının daha uygun olacağa kanaatinin oluşmasına sebep olmuştur. Üzülerek belirtmeliyiz ki tarafımızca yapılan tespitler doğrulanmış, bir yenilik olarak hukuk sistemimize giren iş güvencesi kurumu amaçlananın tam aksine işçi aleyhine sonuçlar doğurmaya başlamıştır.
Öyle ki davaların kanunda belirlenen süreden çok daha uzun sürmesi ve mahkemece verilen işe iade kararlarının icrai değil de tespit niteliğinde görülmesi nedeniyle, uygulamada, iş güvencesi hükümleri işverenler açısından daha avantajlı hale gelmeye başlamıştır. Bu şartlarda işçilere, mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde, hizmetin kötü/geç işlemesine dayalı tam yargı davası açmaktan başkada bir yol bırakılmamış gibi gözükmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Güvencesi ve Kapsamı
.
Sözleşmenin Fishinde Geçerli Sebepler
.
Fesih Bildiriminde Şekil ve Usul
.
Feshe İtiraz ve Sonuçları
.
Yargıtay Kararları
Kitapla İlgili Kategoriler