Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk İhtiyari ve Dava Şartı Zorunlu Doç. Dr. Cafer Eminoğlu, Doç. Dr. Ersin Erdoğan  - Kitap

Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk

İhtiyari ve Dava Şartı Zorunlu

1. Baskı, 
Ağustos 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
448
Barkod:
9786257088879
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
513,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk konusunu ele alan bu çalışma hem 6325 sayılı Kanun kapsamında ihtiyari olarak arabuluculuk yöntemi ile çözülecek uyuşmazlıklar hem de Türk Ticaret Kanunu'nun 5/A maddesi kapsamında dava şartı olarak arabuluculuk kapsamına giren uyuşmazlıklar açısından uygulama ve öğretinin istifadesine sunulmak maksadıyla hazırlanmış. Bu kapsamda genel olarak arabuluculuk kurumu tanıtıldıktan sonra 6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu'nun genel olarak kapsamı ele alınmış, ayrıca arabuluculuğa ilişkin temel ilkeler işlenmiş. Arabuluculuk süreci hakkında bilgi verildikten sonra, arabuluculuk anlaşma belgesinin hukuki niteliği ve buna karşı başvurulabilecek yollar ele alınmış. Daha sonra "Dava Şartı Olarak Arabuluculuk" kurumu ve bunun usûl hukuku bakımından ortaya çıkardığı sonuçlar incelenmiş. Dava şartı olarak arabuluculuk kurumuna ilişkin uygulamada ortaya çıkan sorun ve tereddütler, varsa buna ilişkin mahkeme kararları bağlamında değerlendirilmiş.
Çalışmamızın sonraki kısımlarında ticari uyuşmazlık kavramı ve bu uyuşmazlıkların tespiti hususu incelendikten sonra bunların arabuluculuğa elverişliliği meselesi ele alınmış. Son olarak "İhtiyari ve Dava Şartı Arabuluculuk Bakımından Ticari Uyuşmazlık Türleri" başlığı altında TTK'dan ve diğer ilgili mevzuattan kaynaklanan mutlak ticari uyuşmazlıkların önemli bir kısmı arabuluculuğa elverişlilik ve dava şartı arabuluculuk kapsamında yer alıp almamaları bakımından somut incelemeye tabi tutulmuş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Arabuluculuk ve Temel İlkeler
.
Milletlerarası Arabuluculuk Anlaşma Belgelerinin İcrasına İlişkin BM Sözleşmesi (Singapur Sözleşmesi)
.
Dava Şartı Olarak Arabuluculuk
.
Ticari Uyuşmazlık Kavramı ve Tespiti
.
Ticari Uyuşmazlıkların Arabuluculuğa Elverişliliği
.
İhtiyari ve Dava Şartı Arabuluculuk Bakımından Ticari Uyuşmazlık Türleri