Kamulaştırmasız El Koyma Doç. Dr. Türker Yalçınduran  - Kitap

Kamulaştırmasız El Koyma

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
257
Barkod:
9789754649703
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamulaştırmasız el koymayı belirtilen kanunlar ve anılan YHGKK açısından inceleyen çalışmanın giriş bölümü konunun takdimine ve inceleme planına tahsis edilmiştir. Birinci bölümde; kamulaştırmasız el koyma kavramı, kamulaştırmasız el koymanın kamulaştırma ile karşılaştırılması ve kamulaştırmasız el koymaya ilişkin düzenlemelerin gelişimi incelenmiştir.
İkinci bölümde ise; kamulaştırmasız el koymanın unsurları 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 38. maddesinde yapılan düzenleme öncesi ve bu düzenleme ile YHGK' nın 15.12.2010 tarihli kararına göre incelenmiş ve AİHS ile AİHM' e göre kamulaştırmasız el koyma açıklanmıştır.
Kamulaştırmasız el koyma nedeniyle açılabilecek davalar ile kamulaştırmasız el koymaya uygulanacak hükümleri içeren üçüncü bölümde ise; bedel davası, men'i müdahale davası, ecrimisil davası ve tazminat davası açıklanmış, 16.05.1956 tarihli YİBK yanında 6830, 221, 2942, 5999, 6111 ve 6487 sayılı Kanunlara ilişkin değerlendirmeler yapılmıştır.
Yine bu bölümde 5999, 6111 ve 6487 sayılı Kanunlarla yapılan kamulaştırmasız el koymaya ilişkin hükümlere karşı AYM' ye yapılan başvurular sonucunda verilen AYM kararları açıklanmış ve değerlendirilmiştir.
Son bölüm olan dördüncü bölüm de ise; kamulaştırmasız el koyma davalarında yargı yolu, AYM ve AİHM 'e bireysel başvuru yolları, kamulaştırmasız el koymada uygulanacak faiz ile idarenin kamulaştırmasız el koymadan vazgeçmesi veya kamulaştırmasız el koymanın sonuçlarının ortadan kaldırılması konuları incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Bu bölümde son olarak kamulaştırmasız el koymaya ilişkin öneriler de yer almaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamulaştırmasız El Koyma
.
Kamulaştırmasız El Koymanın Unsurları
.
Kamulaştırmasız El Koyma Nedeniyle Açılabilecek Davalar
.
Kamulaştırmasız El Koyma Davalarında Yargı Yolu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Bireysel Müracaat ve Uygulanacak Faiz