Vergilendirme Alanında Yürütme Organına Tanınan Yetkiler ve Yargısal Denetimi Dr. Nergis F. Kaplan Dönmez  - Kitap

Vergilendirme Alanında Yürütme Organına Tanınan Yetkiler ve Yargısal Denetimi

1. Baskı, 
Ekim 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
345
Barkod:
9786257210218
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yürütme organının vergilendirme alanında yaptığı düzenleyici işlemler, norm koyabilen ve çerçevesi kanunla belirlenmiş alanda teknik düzenleme yapabilen işlemlerdir. Yürütme organınca çıkarılan düzenleyici işlemlerin yargısal denetimi, aslında idari işlemlerin yasallık ilkesine uygunluğun bağımsız mahkemelerce denetlenmesidir. Bireyin hak ve özgürlüklerinin devlete karşı korunması adına ve dolayısıyla yürütme organı tarafından düzenlenen idari işlemlerin yargı denetimine tabi olması, bu işlemlerin keyfi ve hukuka aykırı şekilde düzenlenmesini önleme amacı gütmektedir.
Çalışmada yürütme organının vergilendirme yetkisinin ve vergilendirme alanında çıkardığı düzenleyici işlemlerinin olağan ve olağanüstü dönemler bağlamında yargısal denetimlerinin nasıl uygulanacağını ortaya koymak amaçlandığı gibi bu dönemlerdeki yetkilerin hukuki dayanakları, denetim yolları ve Anayasaya uygunluk denetiminin kapsamı incelenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
6771 Sayılı Kanun ile Yapılan Anayasa Değişikliği Öncesinde Yürütme Organı Kavramı ve Bakanlar Kurulunun Yapısı
.
Vergilendirme Yetkisi Kavramı ve 6771 Sayılı Anayasa Değişikliği Kanunu Öncesi Vergilendirme Alanında Yürütme Organına Verilen Yetkiler
.
Vergilendirme Alanında Yürütme Organına Verilen Yetkilerin Yargısal Denetimi