SolidWorks – SolidCam 2016 2B Çizimler – 3B Tasarım – Bilgisayar Destekli Üretim İbrahim Zeki Şen, Halil Acar, Süleyman Gezer  - Kitap

SolidWorks – SolidCam 2016

2B Çizimler – 3B Tasarım – Bilgisayar Destekli Üretim

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
559
Barkod:
9786056267680
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde, çeşitli alanlardaki tasarım ve üretim süreçleri büyük ölçüde bilgisayar destekli ortamlarda gerçekleştirilmektedir. Endüstriyel alanlarda kullanılan çeşitli Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ve Bilgisayar Destekli Üretim (CAM) programları vardır.
Bu kitapta, SolidWorks ve SolidCAM programlarının 2016 sürümleri kullanılmıştır. Kitap temel ve orta seviye kullanıcılar hedef alınarak hazırlanmıştır.
SolidWorks programında tasarım aşamaları genel olarak, 2 boyutlu taslaklardan 3D katı modellerin oluşturulması, oluşturulan bu modellerin montaj edilmesi ve model ile montajların standartlara uygun teknik resimlerinin oluşturulması şeklindedir.
Bu kitap; kullanıcıların SolidCAM programını kullanarak CNC Torna ve CNC İşleme merkezlerinde kullanılan genel işleme stratejilerinin uygulanması, parça hazırlanması, takım yolu oluşturulması, takım yolu simülasyonunun yapılması ve G kodlarını çıkarılması ile ilgili bilgi sahibi olması, bu işlemleri yapabilmek için alışkanlıklar edinmesi ve bunları pekiştirmesi amacıyla hazırlanmıştır.
Kitabın, SolidCAM bölümünün başlangıcında CAM programları ile ilgili genel bilgiler verilmiştir. Daha sonra SolidCAM programı hakkında gerekli bilgiler verilerek, SolidCAM Tornalama (Turning) ve Frezeleme (Milling) modülleri altındaki işleme seçenekleri ve bunların parametreleri açıklanmıştır.
(Önsözden)