Gastronomi Üzerine Araştırmalar Prof. Dr. Düriye Bozok, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt  - Kitap

Gastronomi Üzerine Araştırmalar

1. Baskı, 
Eylül 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
528
Barkod:
9786059440806
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Tüm dünyada kültürel varlığın önemli bir unsurunu oluşturan yöreye özgü ve geleneksel yiyecek-içecekler son yıllarda hızla, gastronominin bilim olarak ifade edilmesine dek uzanan bir etkiye sebep olan, küresel üne sahip ürünlere dönüşmektedir. Bu durumun, mutfağın bilim adamları olarak ifade edilebilecek, ünlü aşçılar, gurmeler, girişimciler ile gastronomi alanında çalışan akademisyenlerin, giderek daha geniş çaplı bir uygulama ve araştırma alanı içerisinde, hem yeni eğilimlere yön vermek hem de bu eğilimleri yakalamak için üstün bir mücadele içine girmelerine sebep olduğundan bahsetmek mümkündür.
Bu çerçevede gastronomi olgusunda yeni trendleri ve gelişimleri çok boyutlu bir biçimde belirlemek amacıyla bu kaynak oluşturulmuştur. Gastronomi olgusunda yeni trendleri ve gelişimleri takip etme motivasyonunda genç aşçılar, şefler ve yiyecek-içecek yöneticileri gibi sektör temsilcilerinin yanı sıra örgün ve yaygın gastronomi eğitimi veren birçok eğitim kurumundaki derslerde kaynak olarak kullanılabilecektir.
(Tanıtım Bülteninden)