İstihdam Teşvikleri 6486 Sayılı Kanun ile Getirilen Yeniliklerle Cüneyt Olgaç, Dr. Mehmet Bulut  - Kitap

İstihdam Teşvikleri

6486 Sayılı Kanun ile Getirilen Yeniliklerle

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
450
Barkod:
9786054880027
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ekonomi politikalarının saptanan hedeflere ulaşmasında, uygulanan politikalar kadar o politikaları yönlendiren teşviklerin önemi büyüktür. Teşvik politikaları hem ekonomiyi yönlendirmek hem de ekonomik hayatın sosyal anlamda dengeye oturtulması çalışmalarında oldukça önemli ve özel bir yere sahiptir. Sigorta prim teşvikleri ülkemizde ilk olarak 2004 yılında uygulamaya başlandı. Sigorta prim teşvikleri, iş gücü maliyetlerini düşürücü etkisi sebebiyle ekonomik kalkınma ve büyüme politikalarını desteklemektedir.
Sosyal güvenlik sistemimizde, 5510 sayılı Kanun, 4447 sayılı Kanun, 5084 sayılı Yatırımların ve istihdamın Teşviki Hakkında Kanun, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kanun, Özürlü Sigortalıların İstihdamına İlişkin Uygulama Prim Desteği, 5476 sayılı Ar-Ge Kanunu Gereği Uygulanan Prim Desteği, Kültür Yatırımları ve Girişimi Teşvik Kanunu Gereği Uygulanan Prim Desteği ile 29 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6486 Sayılı Kanun teşvik sistemimizin temelini oluşturmaktadır.
Bu kitap, sosyal güvenlik teşviklerini uygulamaya dönük olarak aktarmakta ve uygulamayı yapan meslek mensuplarımızın bilgilendirilmesine hizmet edecek niteliktedir.