Dijital ve Basılı Yayıncılık Kadir Bayar  - Kitap

Dijital ve Basılı Yayıncılık

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
204
Barkod:
9786055201159
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tabletler ve akıllı telefonlar hayatımızı kolaylaştırırken, birçok farklı sektör içinde yeni bir mecra oluşturuyor. Yayıncılık sektörü, belki de bu mecrayı en çok yaşayanlardan biri. İnternet ve bilgisayarın yaygınlaşmasıyla alıştığımız multimedya ve interaktif zengin içerikler, artık okuduğumuz kitaplara ve dergiler giriyor. Tablet cihazlar ve akıllı telefonlarla büyük bir yükselişe geçmiş durumda.
Okuyucu tarafında; bu kadar zengin içeriğin sunulabilmesi için cihazların yanında onların kullandığı işletim sistemleri ve içerik üretmede bize yardımcı olacak birçok yazılım, buz dağının görünmeyen tarafıdır. Tasarımcılar için içerik üretmede kullanabilecek birçok yazılım var. Ancak özellikle Adobe yazılımları, neredeyse hemen hemen her sektörde standart haline gelen yazılımları buluyor.
Basılı yayıncılıktan tutun da e-kitap veya dijital yayınlara kadar bir çok yayını hazırlarken Indesign’ı kullanılıyor. Tartışmasız sektör standardı haline gelen Indesign ile çok sayfalı çalışmalarınızın sayfa mizanpajını yaparak, hem basılı hem de dijital ortamlar için yayınlar tasarlanmakta. Siz de bu kitabı ve kitap ile birlikte verilen görsel eğitim videoları sayesinde dijital ve basılı yayıncılıkta bütün süreçleri uygulamalı olarak öğrenmiş olacaksınız.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tipografinin Temelleri
.
Tipografi Terimleri
.
Harflerin Yapısı
.
Basılı Dergi Tasarımı
.
Dergi Tasarımına Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler
.
Şablon Sayfaların Uygulanması
.
Haber Sayfalarının Hazırlanması
.
İçerik Sıralamasında Artcile Paneli Kullanımı
.
Belge İçinde Farklı İnteraktif İçerikler Uygulamak
.
Reklam Sayfa Tasarımları ve Uygulanması...