Mühendisler İçin  Lineer Sistemler – 1 Doç. Dr. Aşkın Demirkol  - Kitap
Mühendisler İçin

Lineer Sistemler – 1

1. Baskı, 
Ekim 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
627
Barkod:
9756054229188
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada “Lineer Sistemler” kavramı ön planda tutularak, Lineer Sistem Teorisi gibi oldukça geniş bir alanın bir parçasına iki cilt halinde ışık tutulmaya çalışılmıştır. Bun sağlamak adına, temel teşkil eden “Lineer Cebir” bilgisi yeterli düzeyde verilerek, bir alt yapı edinilmesi hedeflenmiştir.
Çalışmada kolay kavrama ve anlaşılırlığı temin etme adına farklı bir tarz benimsenmiştir. Önem arz eden kavramlar, pratik örnekleri ve çok sayıda detaylandırılmış çözümleriyle tanıtılmakta ek olarak önemli bilgiler tekrarlanarak, vurgulanarak, not edilerek yararlananların dikkati çekilmeye çalışılmıştır.
İçeriği itibariyle ilk bölümü lineer cebir ve lineer sistemler, ikinci bölümü ile lineer sistem teorisiyle ilgili iki cilt olarak hazırlanan bu çalışmadan, sosyal alanlar dahil, başta Elektrik Mühendisliği olmak üzere, mühendislik alanlarının tamamı yararlanabilecektir. Eserin seviye olarak kolay kavramayı hedefleyen anlaşılabilirliği sayesinde ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrencilerinin hem standart Lineer Cebir hem de Lineer Sistemler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılar düzeyde olmasına dikkat edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Lineer Cebire Giriş
.
Lineer Denklem Sistemlerinin Elemanter İşlemlerle Çözümü
.
Matrisler ve matris İşlemleri
.
Determinantlar
.
Vektörler
Kitapla İlgili Kategoriler