Adam Çalıştıranın Sorumluluğu Adam Çalıştıranın Çalışanın Davranışlarından ve İşletmenin Organizasyonundan Dolayı Sorumluluğu Dr. Seda Kara Kılıçarslan  - Kitap

Adam Çalıştıranın Sorumluluğu

Adam Çalıştıranın Çalışanın Davranışlarından ve İşletmenin Organizasyonundan Dolayı Sorumluluğu

1. Baskı, 
Nisan 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
198
Barkod:
9786053130345
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu ile mevcut ihtiyaç göz önünde bulundurularak, adam çalıştıranın sorumluluğu düzenlenmiştir. Adam çalıştıranın sorumluluğunun mevcut düzenlemesinin anlaşılması, yorumlanması ve bazı aksaklıklarının giderilmesi için Alman, Fransız, İngiliz hukuklarının mukayeseli olarak araştırılması gerekliliği göz ardı edilmemelidir.
Bu vesileyle kitabın konusunun özellikle adam çalıştıranın sorumluluğu olarak seçilmesinde, genel hüküm niteliğindeki eserlerde açıklamalar olsa da, konuya ilişkin uzun uzadıya bir monografik eserin var olmaması ve organizasyon sorumluluğuna dair kuramsal ve pratik tartışmaların tam anlamıyla yaşanmamış olmasının doğuracağı aksaklıkları bertaraf etme gayesi rol oynamaktadır. Böylece konuya ilişkin kavramların netlik kazandığı, belirsizliklerin en aza indirildiği ve mevcut aksaklıkların ortadan kaldırılması için çözüm önerilerinin sunulduğu bir çalışma hedeflenmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sorumluluğun Dayandığı Esaslar, Hukuki Niteliği, Tarihi Gelişimi, Süjesi, Karşılaştırmalı Hukuktaki Düzenleniş Biçimi
.
Adam Çalıştıranın TBK M. 66–F.1–2 Çerçevesinde Çalışanın Davranışlarından Dolayı Sorumluluğu
.
Adam Çalıştıranın TBK M. 66–F.3 Çerçevesinde İşletmenin Organizasyonu Dolayısıyla Sorumluluğu
.
Sorumluluğun Hüküm ve Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler