Eski ve Yeni Kamulaştırma Davaları (2 Cilt) Muzaffer Tutar, Tahsin Murat Pulak  - Kitap
Eski ve Yeni

Kamulaştırma Davaları

(2 Cilt)

1. Baskı, 
Eylül 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
2476
Barkod:
9789944416030
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamulaştırma davalarına yönelik olan kitapta 2942 sayılı Kamulaştırma Yasasının 4650 Sayılı Yasa ile yapılan değişikliklerden sonraki hali esas alınmakla birlikte, değişiklikten önceki durumlarla karşılaştırmalı geniş açıklamalar ve bu açıklamalara dayanak oluşturan eski ve yeni tarihli çok sayıda Yargıtay kararına yer verilmiş, yasanın değişmeyen hükümlerinin açıklaması Yargıtay kararlarındaki değişim ve gelişim paralelinde değiştirilip genişletilmiş, yeni sistem eski uygulamada bir değişikliğe neden olmuş ise bu husus karşılaştırmalı olarak somut örnekleriyle açıklanmıştır.
Bundan ayrı 4650 Sayılı Yasanın yürürlüğe girdiği 05. 05. 2001 tarihinde –kamulaştırma kararı alınmış ancak henüz tebliğe çıkartılmamış olan kamulaştırmalarda bu kanun hükümlerinin, diğerlerinde önceki hükümlerin uygulanacağı anılan yasanı geçici 1. maddesinde öngörülmüş bulunduğundan ve buna göre eski hükümlerin uygulanacağı dava sayısının halen önemli bir miktar oluşturduğu bilindiğinden 2942 Sayılı Yasanın değişiklikten önceki hükümleri ile bunların açıklamaları ve uygulamalarını gösteren karar örneklerine kitapta ayrıca yer verilmiştir.
Kamulaştırma ile ilgili diğer mevzuat, bilirkişi rapor örnekleri, istatistiki bilgiler, resmi listeler, cetveller de kitabın sonuna konulmuş bulunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamulaştırma Kanunu'nun Gelişimi
.
Kamulaştırmanın Oluşturulması
.
Dava Hakkı ve Bilirkişiler
.
El Koyma
.
Kamulaştırmada Boşalma, Vazgeçme ve Geri Alma
.
Hasar, Doğacak Hak ve Borçlar, Trampa Yolu İle ve Acele Kamulaştırma
.
Kamu Kurumları ve Tüzel Kişileri Arasında Taşınmaz Mal Devri
.
Kamulaştırmadan Vazgeçme ve Geri Alma