Çekişmesiz Yargıda Yargılama Usulü 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu Çerçevesinde Çekişmesiz Yargı Usulü Dr. Aslı Aras  - Kitap

Çekişmesiz Yargıda Yargılama Usulü

6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu Çerçevesinde Çekişmesiz Yargı Usulü

1. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
274
Barkod:
9786050501933
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın konusunu, çekişmesiz yargıda uygulanacak usûl oluşturmaktadır. Bu anlamda öncelikle, çekişmesiz yargı hakkında genel bilgilere yer verilmiş. Çekişmesiz yargının hukuki niteliği, çekişmeli yargıdan farkı, çekişmesiz yargıya tabi işler ve çekişmesiz yargıya hâkim olan ilkeler bu bölüm altında incelenmiş.
Çalışmanın ikinci bölümünde, çekişmesiz yargı işlerinde uygulanacak yargılama usûlüne ayrıntılı olarak değinilmiş. İlk önce, yabancı hukuk sistemlerinde çekişmesiz yargı usûlü genel olarak incelenmiş, daha sonra Türk Hukuku'ndaki durum üzerinde durulmuş. Çekişmesiz yargıda yargılamanın başlaması, görev ve yetki, ilgili kavramı, çekişmesiz yargı işinin çekişmeli yargıya dönüşmesi, müdahale ve iş arkadaşlığı, ispat ve deliller ve geçici hukuki koruma bu bölümde incelenen konulardır.
Üçüncü ve son bölümde, çekişmesiz yargıda karar ve kanun yolları incelenmiş. Çekişmesiz yargı kararlarının kesin hüküm teşkil edip etmemesi, bağlayıcılığı, sonradan değiştirilebilmesi ve kararlara karşı başvurulacak hukuki yollar bu bölüm altında incelenen başlıca konulardır.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çekişmesiz Yargı Hakkında Genel Bilgiler
.
Çekişmesiz Yargıda Yargılama
.
Çekişmesiz Yargıda Karar ve Kanun Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler