HİZMETLERE VE HİZMET PAZARLAMASINA GİRİŞ
 
Hizmet Sektörünün Gelişimine Etki Eden Faktörler 
 
33
Hizmetlerde Rekabet Stratejileri 
 
45
Düşük Maliyetli Müşterileri Aramak 
 
46
Kişiselleştirilmiş Bir Hizmeti Standartlaştırmak veya Standart Bir Hizmeti Kişiselleştirmek 
 
46
Hizmet Sunumunda İnsan Faktörünün Rolünü Azaltmak 
 
46
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
48
Değerlendirme Soruları 
 
49
HİZMETLERİN ÖZELLİKLERİ VE HİZMET PAZARLAMASININ
 
Hizmetlerin Özellikleri 
 
53
Hizmetlerin Soyutluk (Intangibility) Özelliği 
 
53
Hizmetlerde Risk Kavramı 
 
62
Hizmetlerde Risk Algılamasını Azaltmada Kontrol Teorisi 
 
63
Hizmetlerde Soyutluğun Etkisini Azaltmada Kullanılabilecek Stratejiler 
 
70
Hizmetlerin Ayrılmazlık (Inseparability) Özelliği 
 
72
Hizmetlerde Ayrılmazlığın Etkisini Azaltmada Kullanılabilecek Stratejiler 
 
74
Hizmetlerin Heterojenlik (Heterogeneity) Özelliği 
 
75
Hizmetlerde Heterojenliğin Etkisini Azaltmada Kullanılabilecek Stratejiler 
 
76
Hizmetlerin Bozulabilirlik / Dayanıksızlık (Perishability) Özelliği 
 
80
Hizmetlerde Bozulabilirliğin Etkisini Azaltmada Kullanılabilecek Stratejiler 
 
81
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
84
Değerlendirme Soruları 
 
84
HİZMET PAZARLAMASI BİLEŞENLERİ VE HİZMET ÜRÜNÜ
 
Hizmet Pazarlaması Bileşenleri 
 
91
Hizmet Ürününün Seviyeleri 
 
95
Birinci Seviye – Çekirdek Hizmet – Temel Hizmet Paketi 
 
99
İkinci Seviye – Genişletilmiş Hizmet 
 
100
Müşterinin Hizmet Üretimine Katılımı 
 
102
Müşterinin Rolünün Büyüklüğü, Rolün Sınırları ve Katılım 
 
109
Müşterinin Kabiliyet Derecesi 
 
110
Müşterinin Katılıma İstekli Olması 
 
110
Üçüncü Seviye – Pazarlama İletişimi 
 
111
Hizmet Tasarımı, Hizmet Oluşturma ve Hizmet Geliştirme 
 
111
Hizmet Tasarımında Ayrıntılı Hizmet Planı (Service Blueprint) 
 
113
Müşteri Davranışları (Customer Actions) 
 
116
Sahne Önü Personel (Front Office/On Stage) Davranışları 
 
116
Sahne Arkası Personel (Back Office/Back Stage) Davranışları 
 
117
Destek Prosedürleri (Support Pocedures) 
 
117
Dış Etkileşim/İletişim Sınır Çizgisi (Line of Exterior Interaction) 
 
117
Görünürlük Sınır Çizgisi (Line of Visibility) 
 
118
İç Etkileşim Sınır Çizgisi (Line of Interior Interaction) 
 
118
Hizmet Tasarımında Stratejiler 
 
121
Hizmet Stratejilerini Etkileyen Faktörler 
 
126
Yeni Hizmet Geliştirme Nedenleri 
 
128
Hizmetlerin Konumlandırılması 
 
130
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
134
Değerlendirme Soruları 
 
134
HİZMETLERİN FİYATLANDIRILMASI
 
Hizmetlerde Fiyatlandırma 
 
137
Fiyatlandırma Yöntemleri 
 
144
Maliyet Temelli Fiyatlandırma 
 
145
Rekabet Temelli Fiyatlandırma 
 
147
Talep Temelli Fiyatlandırma 
 
147
Müşteriler için Parasal Olmayan Maliyetler 
 
148
Arama / Araştırma Maliyetleri 
 
149
Ruhsal / Psikolojik Maliyetler 
 
149
Fiyat Hassasiyeti Kavramı ve Fiyat Hassasiyetini Etkileyen Faktörler 
 
150
Fiyatlandırmayı Etkileyen Faktörler ve Fiyatlandırma Amaçları 
 
153
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
166
Değerlendirme Soruları 
 
166
Hizmetlerde Dağıtım Türleri 
 
176
Dağıtım Kanallarının Belirlenmesi 
 
189
Dağıtım Kanalında Inovasyon ve Teknoloji Kullanımı 
 
190
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
192
Değerlendirme Soruları 
 
192
HİZMETLERDE PAZARLAMA İLETİŞİMİ / TUTUNDURMA
 
Pazarlama İletişimi ve Ürünün/Hizmetin Benimsenmesi 
 
199
Pazarlama İletişiminde Karar Alma Kontrol Listesi 
 
200
Pazarlama İletişiminin Başarısını Etkileyen Faktörler 
 
204
Kaynak ile İlgili Değişkenler 
 
205
Mesaj ile İlgili Değişkenler 
 
206
Alıcı ile İlgili Değişkenler 
 
206
Mecra ile İlgili Değişkenler 
 
207
Hizmetlerin Pazarlama İletişimi Süreci 
 
208
Hizmetlerde Planlı ve Planlı Olmayan Mesajlar 
 
209
4. Planlı Olmayan Mesajlar 
 
217
Hizmetlerin Soyutluk Özelliği ve Pazarlama İletişimi 
 
225
Cisimsiz Olma (incorporeal existence) 
 
225
Soyut Olma – Mücerretlik, (abstracness) 
 
226
Belirli Olmama – Genel Olma (generality versus specificity) 
 
227
Araştırılamaz Olması (nonsearchability) 
 
227
Zihinsel Olarak Kavranamaması (mental inpalpability) 
 
227
Soyutluk Kavramının Sonuçları ile İlgili İletişim Stratejileri 
 
228
Cisimsiz Olma (incorporeal existence) 
 
228
Soyut Olma – Mücerretlik (abstracness) 
 
229
Belirli Olmama–Genel Olma (generality versus specificity) 
 
229
Araştırılamaz Olması (nonsearchability) 
 
230
Zihinsel Olarak Kavranamaması (mental inpalpability) 
 
230
Hizmetlerin Pazarlama İletişimlerinde Yaşanan Zorluklar 
 
231
Müşteri Beklentilerinin ve Hizmet Vaatlerinin Yönetimi 
 
231
İç İletişimin Yönetilmesi 
 
233
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
234
Değerlendirme Soruları 
 
234
Kalite Kavramı ve Hizmet Kalitesi 
 
237
Hizmet Kalitesinin Önemi 
 
240
Hizmet Kalitesi Kavramına Giriş 
 
243
Beklenen Kalite ve Algılanan Kalite 
 
252
Hizmet Kalitesi Modelleri 
 
253
SERVQUAL Hizmet Kalitesi Modeli 
 
253
Fark / Boşluk (gap) Modeli 
 
260
SERVPERF Hizmet Kalitesi Modeli 
 
268
Covey’nin Güven Modeli 
 
270
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
272
Değerlendirme Soruları 
 
272
HİZMET HATASI VE TELAFİSİ
 
Hizmet Hatası ve Telafisinin Önemi 
 
276
Hizmet Hatası ve Atfetme 
 
280
Temel Hizmet Hatası Türleri 
 
282
Müşterilerin Hizmet Hatalarına Tepkileri 
 
284
Müşterilerin Başka Hizmet İşletmelerine Gitmelerinin Nedenleri 
 
285
Hizmet Hatası ve Müşteri Şikâyetleri 
 
287
Müşterilerin Şikâyet Etme Güdüleri 
 
291
1. Zararını Karşılamak veya Tazminat Kazanmak 
 
291
2. Öfkelerini Dindirmek 
 
291
3. Hizmetin Geliştirilmesine Katkıda Bulunmak 
 
292
4. Başka Müşterilerin Zarar Görmesini Önlemek 
 
292
Hizmet Hatası ile Karşılaşan Müşterilerin Hizmet Almaya Devam Etmesi 
 
293
Şikâyet Etmeyi Etkileyen Faktörler 
 
297
Hizmet Hatalarının Belirlenmesi 
 
300
Hizmet Telafisi (Service Recovery) 
 
302
Hizmet Telafisi Paradoksu (Service Recovery Paradox) 
 
307
Hizmet Telafisi Çabalarında Yetkilendirme ve Hızın Önemi 
 
309
Hizmet Telafisi ve Adalet Teorisi (Justice Theory) 
 
314
Hizmet Telafisi Çabaları ve Kültürün Etkisi 
 
319
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
320
Değerlendirme Soruları 
 
321
Fiziksel Kanıtlar / Unsurlar 
 
325
Çeşitli Hizmetlerde Diğer Müşterilerin Negatif Etkileri 
 
329
Fiziksel Kanıtlarda Tasarım ve Estetik 
 
339
Hizmetin Fiziksel Çevresi 
 
342
Fiziksel Çevreyi Algılama ve Beş Duyu 
 
345
Görme Duyusu (Seeing) 
 
345
Koku Alma Duyusu (Smelling) 
 
354
Tat Alma Duyusu (Tasting) 
 
358
İşitme Duyusu (Hearing) 
 
360
Dokunma Duyusu, (Touching) 
 
363
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
364
Değerlendirme Soruları 
 
364
HİZMETLERDE KAPASİTE YÖNETİMİ
 
Kapasite Kavramı ve Kapsamı 
 
367
Hizmetlerde Talebin Esnekliği – Mevsimsellik 
 
370
Talepteki Dalgalanmalarının Temel Nedenleri 
 
371
Kapasite Yönetiminde Talep Stratejileri 
 
373
Kapasite Yönetiminde Arz Stratejileri 
 
377
Kapasite Yönetiminde Gelir / Verim Yönetimi (Yield Management) Uygulaması 
 
381
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
382
Değerlendirme Soruları 
 
383
HİZMETLERDE SÜREÇ YÖNETİMİ
 
Kritik Yol / Patika Analizi 
 
396
Süreçler ve Bekleme Süresi 
 
396
Bekleme Süresinin Algılanması, Duygusal Reaksiyonlar ve Hizmet Değerlendirmeleri 
 
402
Hizmet Sektörü Hileleri 
 
412
Değerlendirme Soruları 
 
412