Mirat–ı 'Adalet Yahud Tarihçe–i 'Adliyye–i Devlet–i 'Aliyye İbrahim Yılmazçelik, Özcan Tatar  - Kitap

Mirat–ı 'Adalet Yahud Tarihçe–i 'Adliyye–i Devlet–i 'Aliyye

1. Baskı, 
Aralık 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
145
Barkod:
9786052887134
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
121,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dünyanın en köklü ve en asil geçmişine sahip bir millet olan Türk Milletindeki, adalet anlayışı ve geçmişi de bir o kadar köklü ve asildir. Türklerdeki Adalet Tarihi hakkında günümüze intikal eden pek çok eser mevcuttur.
Bu eserlerden bir tanesi de Ahmed Lütfi tarafından hazırlanan, MİRÂT-I ‘ADÂLET YÂHÛD TÂRÎHÇE-İ ‘ADLİYYE-İ DEVLET-İ ‘ALİYYE adlı eserdir. 1886-1887 tarihlerinde (H.1304) yayınlanan eser, daha önceki tarihlerde hazırlanmış olmalıdır. Hata cetveli ve içindekilerle birlikte toplam 215 sayfadan ibarettir.
Osman Gazi döneminden başlayarak, yazıldığı döneme gelinceye kadar Osmanlı Devletinde Adalet sahasında yaşanan gelişmeleri ana hatları ile kaydeden bir eserdir. Eserin son bölümüne hata cetveli ile birlikte fihrist kısmı da eklenmiş. Eserin son bölümleri Sultan Abdulaziz dönemi ile birlikte tamamlanmaktadır.
Osmanlı Adalet Tarihi açısından önem taşıyan bu eser, Osmanlıca'dan günümüz harflerine çevrilirken eserin diline kesinlikle müdahale edilmemiş. Sadece Transkripsiyonda bazı önemli görülen hususlar göz önüne alınmış ve ağır bir transkripsiyon da uygulanmamıştır. Eserin ilk haliyle ve anlaşılır bir şekilde okuyucuya ulaştırılmasına çalışılmış.
(Tanıtım Bülteninden)