Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri (Psikolojik Yardım Süreci El Kitabı) Dr. Harold Hackney, Dr. Sherry Cormier  - Kitap

Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri

(Psikolojik Yardım Süreci El Kitabı)

1. Baskı, 
Ocak 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
378
Barkod:
9789944189026
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Beceri özet Tabloları duyuşsal, bilişsel, davranışsal ve sistemik nitelikli güçleri olan danışanlarla çalışmada kullanılabilecek müdahale biçimlerini belirlemede okuyucuya yardımcı olmaktır.
Psikolojik danışmanların Krize Müdahale, Konsültasyon ve Akran süpervizyonu olarak sıralanabilecek önemli üç işlevinin vurgulanması amacıyla 12 Bölüm tamamen yeniden gözden geçirilmiştir. Okulda ve toplumda yaşanan kriz durumlarına psikolojik danışmanların nasıl müdahale edebilecekleri ele alınmaktadır.
Kriz müdahalenin basamakları, krize müdahale sırasında kullanılan beceri ve müdahaleler açıklanmakta, kriz sonrası desteğin planlanması ve sunulması ayrıntılı bir biçimde tartışılmaktadır.
Okul, Hastane, Ruh Sağlık Merkezi, Rehabilitasyon Merkezi, Evlilik ve Aile Danışma Merkezi gibi kurumlarda konsültasyon etkinliklerinin nasıl gerçekleştirileceği açıklanmakta ve bu konuyla ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması üzerinde durulmaktadır.
Psikolojik danışmanların eğitiminde akran süpervizyonu aracılığı ile bilgi ve becerileri kazandırarak mezuniyet sonrasında da mesleki gelişimlerini destekleme ve mesleki uygulamaların kalitesini arttırmak hedeflenmektedir.