Çalışma Kültürü Kültürlerarası Bir Karşılaştırma: Türkiye ve Polonya Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak  - Kitap

Çalışma Kültürü

Kültürlerarası Bir Karşılaştırma: Türkiye ve Polonya

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
230
Barkod:
9786053272137
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma kültürü, ülkelerin kalkınması ve toplumun çalışma yaşamı algısı üzerinde büyük etkisi olan bir olgudur. Çalışma kültürünün oluşumunu ve farklı kültürlerde hangi faktörler tarafından yönlendirildiğini bilmenin, çalışma yaşamı düzenlemeleri ile insan kaynakları uygulamalarının gerçekçi ve bilimsel temeller üzerinde oluşturulmasına katkıda bulunacak bir gereklilik olduğunu düşünülmektedir.
Bu eser, "Çalışma Sosyolojisi" ve "Çalışma Psikolojisi" alanlarının kesiştiği noktada önemli bir boşluğu doldurmakta, özellikle uluslararası karşılaştırmalı araştırmalar için ortaya koyduğu kavramsal çerçeve ve ölçüm altyapısı ile çalışma kültürü konusunda yeni çalışmaları özendiren bir nitelik taşımaktadır.
Araştırma sonuçları, çalışma kültürüne ilişkin tutumların ve çalışma davranışının nelerden nasıl etkilendiği konusunda değerli ipuçları içermektedir. Polonya ile karşılaştırıldığında daha belirginleşen çalışma kültürü farklılıklarımız ise, kitabın uluslararası işletmecilik açısından ilgiyle okunabilecek yönleridir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kültür
.
Çalışma
.
Çalışma Kültürü
.
Çalışma Kültürü Bağlamında Türkiye ve Polonya
.
Çalışma Kültürünün Türkiye ve Polonya Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Alan Araştırması