Kitlesel Olaylarda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Yönetimi Dr. Ali Ekşi  - Kitap

Kitlesel Olaylarda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Yönetimi

3. Baskı, 
Kasım 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
266
Barkod:
9786056465543
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
38,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitlesel Olaylarda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Yönetimi kitabında yazar, diğer ülkelerden kopyaladığımız sistemler üzerine, deneme yanılma yöntemleriyle iyileştirmeye çalıştığımız hastane öncesi acil sağlık sisteminin maalesef bir türlü etkin ve hızlı işleyen bir sistem olamadığını belirtmektedir. Bunda, hem politikacı ve yöneticilerin hem hizmeti sunan personelin hem de hizmetin yararlanıcısı olan vatandaşın, ideal bir hastane öncesi acil sağlık sisteminin nasıl işlemesi gerektiğini yeterince bilmemesinin etkili olduğunu düşünmektedir.
Bu nedenle de kitabın birinci bölümünde ideal bir hastane öncesi acil sağlık hizmetinin çerçevesini, tartışmalı konulara vurgu yaparak çizmeye çalışmıştır. Kitapta "kitlesel olay" tanımı, günlük olağan acillerin dışında tanımlanan afetler dâhil her türlü olayı tanımlamak için kullanılmıştır. Bu kitabın en önemli mesajı, "olağan dönemlerde düzgün işlemeyen hiçbir hizmetin olağan dışı durumlarda etkin kullanılamayacağı ve olağan kapasitede yer almayan bir gücün ya da imkânın afetler gibi büyük olaylar sırasında etkin kullanılamayacağıdır". Kitlesel olaylara yönelik yapılacak olan planlama ve çalışmalar; önce hizmetin olağan durumlardaki sorun alanlarının çözümü, sonrasında kitlesel olaylara yönelik etkinliğin ve kapasitesinin arttırılması üzerine kurgulanmalıdır.
Bu kitabın; terörizm, tehlikeli maddeler, kitlesel yangınlar, endüstriyel kazalar, ulaştırma kazaları, maden kazaları ve tünel kazaları gibi konuları hastane öncesi acil sağlık hizmetleri açısından Türkçe literatür de bu kadar geniş tartışan ilk kaynak olmasından dolayı önemli olduğunu düşünülmektedir. Yine olay yeri yönetim sistemi, triyaj, ileri acil tıbbi bakım alanı gibi konular kitapta oldukça geniş yer bulmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri
.
Kitlesel Olaylarda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri Yönetimi
.
Şekiller Dizini
.
Tablolar Dizini