Çözümlü Malzeme Bilgisi Problemleri Prof. Dr. Fehim Fındık  - Kitap
Çözümlü

Malzeme Bilgisi Problemleri

2. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
348
Barkod:
9786053204626
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, üniversitelerin çeşitli teknik branşlarında 1. ve 2. sınıflarda okutulmakta olan Malzeme Bilgisi derslerinde, öğrencilere yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Belli bir birikimin sonucunda kaleme alınmış olan kitap, Makine ve Metalurji Mühendisliği ile Teknik Eğitim Fakültelerinin Metal ve Makine Eğitimi bölümlerinde Lisans derslerine yardımcı bir kaynak olarak planlanmıştır.
Kitapta, işlenen her konunun uzunca bir özeti verildikten sonra çıkabilecek her türlü soru türetilmiş ve bunların çözümü yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerin problem çözme yeteneklerini pekiştirmek ve kendilerini sınayabilmeleri için 200 kadar problemin çözümü yapılmış ve bir o kadar da benzer soru verilerek öğrencilerin dikkati çekilmiştir.
Kitapta işlenen konu başlıkları şunlardır; atom yapısı ve bağlar, atomların dizilişleri ve kristal yapısı, kristal yapı hataları, atomsal yayınım (difüzyon) ve endüstriyel işlemler, faz (denge) diyagramları ve uygulamaları, çelik ilave elementleri ve ısıl işlemler, korozyon ve korunma yöntemleri, malzeme muayenesi ve uygulamaları, malzemelerin mekanik özellikleri, elektriksel ve manyetik özellikler.