Biyologlar İçin Biyoenformatik Pavel Pevzner  - Kitap

Biyologlar İçin Biyoenformatik

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
388
Barkod:
9786051337791
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
301,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yaşam bilimlerinde biyolojik problemlere yönelik yapılan genomik ve proteomik çalışmalar, oldukça fazla ve karmaşık veriler üretmektedir. Bu tür veri üretimi gelecek yıllarda da devam edecektir ve üretilen verilerin büyük bir bölümü de uluslararası veri bankalarında herkese açıktır. Bu tür verilerle biyoenformatik yöntemleri kullanarak biyolojik problemlerin çözümlerine ulaşmak daha anlamlı olacaktır.
Bu da daha çok biyoloğun bilişimsel biyoloji ve biyoenformatik'de kariyer yapması gerektiğine işaret etmektedir. Yalnız bu verileri kullanmak için biyoloji öğrencilerini, temel biyoloji problemlerinin çözümünde bilişimsel düşünceye yönlendirmek gerekiyor. Bu özlü kitap da dünyaca tanınmış biyoenformatikcilerden oluşan ekip yenilikçi bir yaklaşımla biyoenformatik'in yaşam bilimlerinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermişlerdir.
Bu kitabın tercümesiyle, Türkiye'de üniversitelerin biyoloji lisans programlarında bilişimsel biyoloji ve biyoenformatik konularına yer verilmesini ve daha çok biyoloğun biyoenformatik alanında uzmanlaşmasını teşvik etmek amaçlanmıştır.