Yiyecek İçecek İşletmelerinde Standart Tarifeler Maliyet ve Hijyen Kontrolü Ayhan Dağ  - Kitap
Yiyecek İçecek İşletmelerinde

Standart Tarifeler Maliyet ve Hijyen Kontrolü

1. Baskı, 
Mart 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
347
Barkod:
9789944620208
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Beslenme, büyüme ve gelişme, yaşamın sürdürülmesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi için besinlerin tüketilmesidir. Yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için, gıda güvencesi ve güvenliğinin birlikte sağlanması gerekmektedir. Bu kitap, yiyecek içecek işletmelerinde gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için uygulanması gereken üretim süreçleri, pişirme yöntemleri, standart tarifeler, HACCP ve uygulamaları konularında katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Gıda güvenliği anlamında toplu beslenme endüstrisinde artık temel amaç oluşan sorunları çözmek değil, sorunu oluşmadan önleyen sistematik ve analitik yaklaşımlar geliştirmektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Standart Yemek Tarifeleri
.
Yiyecek Maliyetleri, Yiyecek Maliyet Kontrolünün Aşamaları ve Amacı
.
Yemek Maliyetinin Hesaplanması, Ürün Terminolojisi
.
Mönülerin Fiyatlandırma Yöntemleri
.
Yemek Kalitesine Etki Eden Etmenler, Yemek Üretiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
.
Yemek Üretim Yöntemleri, Yemek Pişirme Yöntemleri
.
Sanitasyon Risk Yönetimi (SRM)
.
HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları)
.
Tarifelerle İlgili Açıklamalar