Vergilendirmede Devamlılık Kriteri Dr. Recep Kaplan  - Kitap

Vergilendirmede Devamlılık Kriteri

1. Baskı, 
Ağustos 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786055929916
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Vergilendirmede Arızi Ticari ile Arızi Serbest Meslek Kazançlarının Nitelendirilmesi Bakımından Devamlılık Kriteri" başlıklı bu çalışmada, uygulamada sıklıkla karşılaşılan bir problem olan ticari ile serbest meslek faaliyetinin devamlılığının tespiti konusunda, yabancı ülke uygulamaları da göz önünde bulundurularak, bir değerlendirme yapılmaya çalışılmıştır.
Çalışma, vergi hukuku alanındaki yerli literatürde konuya çeşitli yönleriyle odaklanmış bir çalışmaya duyulan ihtiyaca karşılık gelmektedir. İdarenin ve yargının da konuyla ilgili tutarlı ve kapsayıcı bir çerçeve oluşturamamış olması bu alandaki ihtiyacı daha belirgin bir hale getirmiştir. Yürütülen faaliyetin devamlı olduğunun kabulü, gelir vergisi ile katma değer vergisi mükellefiyetinin tesis ettirilmesi zorunlusundan defter tutmaya ve bildirimde bulunma yükümlüğüne varıncaya dek pek çok vergi ödevini beraberinde getirdiğinden devamlılık ya da devamlı olmama kriterinin içeriğinin netleştirilmesinin idare ve mükellefler bakımından önemi daha iyi anlaşılabilecektir.
Pozitif hukuka yönelik değerlendirmelerin öneminin zamana yenik düşebileceği gerçeği dikkate alınmakla birlikte bu çalışmada pozitif hukuk metinlerindeki sorunlu görülen alanların tespitinin yapılması ve söz konusu alanlara yönelik pratik fayda sağlayabileceği düşünülen öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gelirin Tanımlanmasında Kullanılan Teoriler ve Bazı Yabancı Ülkelerdeki Uygulamalar
.
Türk Gelir Vergisinde Gelir Teorisi ve Arızi Ticari ile Arızi Serbest Meslek Faaliyetinde Devamlılık Kriteri
.
Devamlılık Kriterine İlişkin İdare ve Yargı Görüşlerinin Eleştirisi ve Alternatif Öneriler