Arabulucuların Kültürel Özelliklerinin Çatışmaları Çözümleme Yöntemleri Üzerindeki Etkisi: Türkiye'de Hizmet Veren Arabulucular Üzerine Bir Araştırma

 Dr. Begüm Birsen Arslan Çelik  - Kitap
Arabulucuların Kültürel Özelliklerinin Çatışmaları Çözümleme Yöntemleri Üzerindeki Etkisi:

Türkiye'de Hizmet Veren Arabulucular Üzerine Bir Araştırma

1. Baskı, 
Mayıs 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
223
Barkod:
9786050505870
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Arabuluculuk, her ne kadar temelleri hukuki bir sistematik üzerine oturtulmuş olsa dahi öznesi insan olan bir kavramdır. Bu araştırma ile hedeflenen, arabuluculuk yöntemini nesnel bir perspektiften çok öznel bir bakış açısıyla irdelemek ve araştırmayı kavramın öznesi olan insana yönlendirmektir. Bu çıkış noktasından hareketle, bu çalışmada arabuluculuk öncelikle bir iletişim süreci olarak incelenmiş, kişiler arası iletişim sürecinde ortaya çıkan çatışmaların çözümünü hedefleyen arabulucuların çatışma çözme becerileri üzerinde arabulucunun kültürel yapısının etkisi vurgulanmaya çalışılmış.
Gerek kişilerarası gerekse uluslararası iş ve ilişkiler arasında çıkan çatışma ve uyuşmazlıkların çözümü adına başvurulan arabuluculuk süreçleri, kültürel farklılıkların ve bu farklılıkların etkilerinin irdelenebilmesi noktasında verimli bir araştırma sahası olarak karşımıza çıkmaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal ve Kuramsal Çerçeve
.
Kişilerarası Çatışmaların Çözümünde Güncel Yaklaşım Arabuluculuk
.
Arabulucuların Kültürel Özelliklerinin Çatışmaları Çözümleme Yöntemleri Üzerindeki Etkisine İlişkin Nitel Bir Araştırma