Sayısal Analiz Prof. Dr. Behiç ÇAĞAL  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
501
Barkod:
9789755111728
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
750,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalıştığımızda özellikle son elli yıl içinde her alanda karşılaşılan problemlerin karmaşıklığı boyutların büyüklüğü çözümlerinin kısa zamanda ve en ekonomik biçimde yapılmak istenmesi elektronik hesaplayıcıların gelişmesine paralel olarak sayısal çözüm yöntemlerinin de gelişmesine neden olmuştur. Hatta aynı türdeki problemlerin hangi koşullarda hangi yöntemle çözülmesi halinde daha iyi yaklaşımla ve daha ekonomik olan sonuçların alınabileceği inceleme konusu olmuştur. Analitik olarak çözümleri güç hatta imkansız olan pek çok problem geliştirilen sayısal yöntemlerle hesaplayıcı kullanılmak suretiyle çözülmüştür.
Bu kitabın amacı öğrencilere bir ders kitabı olması yanında problemlerinin sayısal yöntemleri kullanarak isteyenlere baz olacak konuları özlü bir şekilde tanıtmak ve çeşitli çözüm yöntemlerini basit örnekleri FORTRAN dilinde yazılmış programlarını vermektir.
Sayısal analiz adlı bu kitap sırasıyla sayısal analizin amacı sayısal hesaplamalarda doğruluk sollu farklar enterpolasyon sayısal türev sayısal integral matris cebri lineer cebirsel denklem sistemleri lineer olmayan denklemler adi Diferansiel denklemler fark denklemleri ve eğri uydurulması konularını içermektedir.
Kitabın yazılması sırasında karşılaşılan bir çok kavramın türkçe karşılıklarını kullanılmasına çaba gösterilmiştir. Yine de hatalar olmuşsada hoş göreceğimizi umarım.
Kitapla İlgili Kategoriler