Gıda – Besin Teknolojisi Şerife Ünüvar  - Kitap

Gıda – Besin Teknolojisi

1. Baskı, 
Eylül 2007
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
194
Barkod:
9786053950011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
27,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yurdumuzda bilinçli beslenme kuralları bilgisinin yeterli ve istenilen seviyede olmadığını araştırma sonuçları göstermektedir. Kitap, bilinçli beslenmenin temelinin okulda verilmesi gerektiği göz önüne alınarak ve özellikle meslek yüksekokul öğrencileri için hazırlanmıştır.
Yiyecek üretiminden tüketimine kadar olan gelişen, değişen, çağdaş, bilimsel ilkeler ve bilgiler içeren kitapta, beslenmeye giriş, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri, gıda güvenliği, besin güvencesi, beslenmeyi etkileyen etmenler, metabolizma, enzimler, hormonlar, etler, yumurta, kurubaklagiller, süt ve süt ürünleri, taze sebze ve meyveler, tahıl ve türevleri, yağlar ve şekerler, menü planlama, toplu beslenme sistemleri, besin işleme yöntemleri, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, HACCP kuralları ve sağlıklı beslenme bilinci oluşturmanın önemi, geniş ve güncellenmiş şekilde ele alınmıştır.