Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Şerhi Cevdet İlhan Günay  - Kitap

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Şerhi

1. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1280
Barkod:
9786050501735
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
18.10.2012 tarihinde kabul edilen 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile toplu iş hukukunun bu iki kaynağı önemli değişikliklerle tek bir metin halinde düzenlenmiştir.
Toplu iş ilişkilerinin düzenlenmesinde, sendikalar etken rol oynarlar. Toplu iş sözleşmesinin yapılması, toplu iş uyuşmazlığı çıkarma, uyuşmazlıkların barışçı yollarla çözümlenmesi sendikalar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Sendikalar, barışçı yollarla çözümlenemeyen toplu iş uyuşmazlıklarını grev ve lokavt gibi mücadeleci araçlarla ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar.
Kitabın maddeleri altında açıklama yapılmasına gerek duyulmayan maddeler dışında her madde altında, sistematik açıklamalar yaptıktan sonra; sırasıyla, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay içtihadı Birleştirme, Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay'ın 7.,9. ve 22. Hukuk Dairesi kararlan ile ILO sözleşmeleri, tüzük ve yönetmelikler olmak üzere uluslararası ve ulusal tüm mevzuat toplanmıştır. Öte yandan, kitabın sonunda kavram listesine yer verilerek; okuyucuların eserden daha kısa süre içinde azami derecede yararlanmaları amaçlanmıştır.
(Önsözden)