Çalışma Yaşamında Sessizlik Olgusu Yrd. Doç. Dr. Nuray Akar  - Kitap

Çalışma Yaşamında Sessizlik Olgusu

1. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
78
Barkod:
9786052420546
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sessizliğin çalışma yaşamındaki yansımalarının açıkça tanımlanabilmesi, bu olgunun doğru anlamlandırılmasıyla mümkün olacak. Bu düşünceden hareketle söz konusu kitapta, çalışma yaşamındaki sessizliğin karmaşık doğasına ışık tutulmaya çalışılmış.
Birinci bölümde, sessizlik kavramının ulusal ve uluslararası bağlamdaki örgüt ve yönetim yazınında izlediği gelişim seyrine ilişkin kapsamlı ve bütünsel bir bakış açısı sunulmaya çaba gösterilmiş. İkinci bölüm, çalışma yaşamındaki sessizliğin nedenlerine ve gelişim dinamiklerine ayrılmış. Üçüncü bölümde, çalışma yaşamındaki sessizliğin farklı anlam ve yorumlarının yakalanmasına rehberlik eden çeşitli bakış açılarına yönelik özgün bir sınıflandırma yapılmış. Değerlendirme ve sonuç kısmında ise çalışma yaşamındaki sessizlikle ilgili mevcut araştırmalara yönelik eleştiriler ve tartışmalar temelinde, söz konusu olgunun bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda araştırılmayı bekleyen yönlerine dikkat çekilmiş.
Bu çerçevede, çalışma yaşamındaki sessizliğe ilişkin önemli ipuçları taşıyan söz konusu kitabın, ilgili olguyu anlamlandırmaya çalışan araştırmacı ve uygulamacılara yol göstermesi beklenmekte.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma Yaşamındaki Sessizliğe İlişkin Kavramsal Çerçeve
.
Çalışma Yaşamındaki Sessizliği Tetikleyen ve Geliştiren Öncüller
.
Çalışma Yaşamındaki Sessizliğin Karmaşık Doğası